6. kolo
23.09.2017 15:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Římané doma v pohodě přehráli Udinese i s neproměněnou penaltou

Udinese opět nepředvedlo dobrý výkon a jeho obrana působila místy až komicky. I díky tomu se domácí Giallorossi mohli radovat nejen ze tří bodů, ale také z pohodlné výhry. Tu zařídili Edin Džeko jedním gólem a Stephan El Shaarawy hned dvěma.

Trenér Luigi Delneri se v poslední době ocitl pod obrovským tlakem, protože jeho Udinese se vůbec nedaří. Dnes odpoledne se pokoušel o zázrak při cestě do Věčného města a vsadil při tom na hráče jako Bizzarri, Angella, Samir, De Paul, Jankto nebo Behrami, do hry se dostali i Barák či veterán Maxi López.

Domácí Vlci jsou naopak ve velmi dobré formě a v kádru panuje pohoda. Dnes si trenér Di Francesco mohl dovolit proházet sestavu a přesto byla velmi kvalitní. Před Alissonem kryli prostor Florenzi, Kolarov nebo Manolas, od začátku začal kapitán De Rossi. Kanonýra Edina Džeka podporovalo duo El Shaarawy a Perotti.

Zebry sotva rozehrály a brankář Alisson už musel řešit první potíže. Jakub Jankto postupoval s míčem u nohy až k vápnu a mířil křížnou střelou na zadní tyč. Alisson si nakonec poradil a skákavou střelu vyrazil! Tempo utkání nebylo v začátcích příliš vysoké, ale přesto se domácí fanoušci velmi brzy dostali do varu.

Mohla za to skvělá práce Nainggolana. Belgický střední záložník se poblíž soupeřově bráně cítí velmi dobře a navíc je to velký bojovník. To dokázal ve 12. minutě, když i na zemi a v obklopení dvou soupeřů dokázal procpat balon do vápna. Tam si nabíhal Edin Džeko, který zamířil a prostřelil brankáře Bizzarriho - 1:0 pro Vlky.

Po dvaceti minutách umotal Diego Perotti na straně Samira s Nuytinckem a centroval před bránu. Tam totiž viděl velmi špatně obsazené duo El Shaarawy - Džeko. K hlavičce se natlačil první z nich a druhému to hodně vadilo. I proto, že El Shaarawy ve výtečné pozici mířil hodně vedle tyče! V obranné linii Zeber bylo docela dost mezer a na jejich polovině usazené AS toho využívalo. Do dalšího zakončení se dostal opět Džeko, ale jeho ránu z levné strany svého pohledu Bizzarri zneškodnil!

Do velké šance se po nenápadné akci hostí dostal Maxi López, ale na Alissona nevyzrál. Na opačné straně se toté ale povedlo Edinu Džekovi, který i přes své centimetry umí využít rychlost a techniku. Na levé straně vápna si poradil s bránícím Strygerem Larsenem a odcentroval před bránu. Tam se ocitl Stephan El Shaarawy, který míč jemně tečoval za brankáře Bizzarriho - 2:0 pro AS.

Těžko házet veškerou vinu jen na trenéra Delneriho, což krásně dokumentovali obránci Udinese minutu před koncem. Diego Perotti táhl rychlý protiútok AS, na hranici vápna se zarazil a díky triku obecně známému jako rabona dostal balon na penaltový puntík. Tam nebyl nikdo ze spoluhráčů, ale ani to nevadilo. Balon chtěl jemně přihrát brankáři obránce Stryger Larsen, jenže téměř se jej nedotkl. Zezadu se proto přiřítil Stephan El Shaarawy a zaznamenal druhý gól jako na zlatém podnosu.

Střídající bek Pezzella podnikl po rychlé akci Jankta sprint po straně a hledal před bránou AS své spoluhráče. Našel mladíka Strygera Larsena, který mohl odčinit své chyby z první půle. Rána z voleje však zamířila těsně vedle tyče! Na opačné straně se díky několika málo dotykům dostal k zakončení Edin Džeko, který tvrdou ranou z úhlu vyprášil rukavice brankáře Bizzarriho.

Giallorossi si mohli dovolit odehrát druhý poločas v hodně klidné, téměř tréninkové atmosféře. Přesto na atraktivní hru nerezignovali a dál ukazovali několik rychlých kombinací. Po patičce El Shaarawyho pálil z druhé vlny Florenzi, jenže absolutně nezvládl střelu. Po trochu laxním bránění Římanů se na penaltě dostal ke střele střídající snajpr Bajić, jenže Alisson předvedl parádní zákrok a ránu vyrazil!

Jedna branka ještě padla. Diego Perotti pronikl do vápna a byl faulován Angellou, za což sudí Massa udělil penaltu pro domácí. Sám postižený hráč však trefil jen tyč a z dorážky už se nikdo netrefil. Branka byla k vidění na opačné straně, protože na dlouhý nákop z obrany Udinese si naběhl Jens Stryger Larsen. Balon si zpracoval do běhu a samostatný útok proměnil přesnou střelou k tyči - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele