9. kolo
22.10.2016 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Janovské derby pro Sampdorii

Sampdoria dokázala vyhrát veledůležitý duel, který by mohl nastartovat její cestu vzhůru. Dost možná klíčovým momentem poloviny sezony bylo právě janovské derby, které Blucerchiati těsně vyhráli i přesto, že nedokázali proměnit pokutový kop. Pomohla jim ale vlastní branka hostí.

Oba týmy vytáhly to nejlepší, co měly k dispozici. V dresu domácích Námořníků nastoupili hráči jako Torreira, Linetty, Muriel, Škriniar nebo Fernandes se Salou, zraněného Viviana nahradil mezi třemi tyčemi Puggioni. Jeho protějškem byl mladý Ital Mattia Perin, před ním v poli nastoupili Izzo, Burdisso, Veloso, Pandev nebo mladý Simeone.

Pokud jde o formu obou soupeřů, pak v jednoznačně horší situaci je Sampdoria. Ta body nutně potřebuje, protože v jednu chvíli si trenér Marco Giamapolo už skoro balil věci z kanceláře. Doria sice hraje dobře, ale výsledků se nedostává. A častokrát zkazí utkání individuální chyba. I proto domácí nastoupili na svého soka velmi jistě a od začátku bylo vidět, že touží po třech bodech. Po ráně Quagliarelly dvakrát pálil spolubojovník Muriel.

A právě spolupráce těchto dvou ostřílených borců zafungovala na jedničku. Quagliarella dostal míč do pokutového území, obránci Janova míč neodkopli a někdejší hráč Udinese mohl nahrávat prakticky před prázdnou bránu. Tam stál mladší kolega Muriel, který neměl problémy se vstřelením první branky - 1:0.

Hosté se samozřejmě ihned pustili do útoku. Střela Pandeva letěla pouze do středu branky, kde se nacházel Puggioni. Zvýšená aktivita se hostujícím Grifům nakonec vyplatila, protože po pětadvaceti minutách bylo srovnáno. Chybu totiž udělali i obránci Dorie, kteří zapomněli zahrát správně ofsajd systém a po centru ze strany se krásně trefil Luca Rigoni!

CFC mělo i trochu štěstí, protože pět minut před koncem první půle se rozezvučela tyč za brankářem Perinem. Do vzduchu se pověsil Matias Silvestre a trefil hlavou tyč! Fabio Quagliarella poté vybojoval penaltu, když upadl po mírném kontaktu s brankářem Perinem. Dost přísná penalta ale nakonec Janov nemrzela, protože Quagliarella poslal balon stejným směrem, jakým se rozhodl skákat Perin.

Hned po změně stran se ale Dorii přesto povedlo skórovat. I když za pomoci obránce Izza, jelikož ten si srazil míč do vlastní brány po centru ze strany a vyražení Perinem. Trochu komický a hlavně hodně smolný gól, ale Doria jásala - 2:1.

Od té doby se Doria hodně snažila neudělat už žádnou zbytečnou chybu a v poklidu kombinovala. Ne příliš pasivně, jak to italské celky mají za příznivého stavu v oblibě, ale ani ne riskantně. Hosté uznali, že nastal čas pro vyléčeného hrota Pavolettiho. Po volném kopu se k hlavičce dostal právě Pavoletti, leč mířil nepřesně. Obdobná situace se udála ještě deset minut před koncem, ale také v tomto případě Pavoletti nemířil přesně. Doria trochu se štěstím konečně zvítězila.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele