28. kolo
11.03.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Janovské derby rozhodl Muriel

Derby della Lanterna rozhodla jediná branka, kterou měl na svědomí kolumbijský střelec Luis Muriel. Je ale pravda, že Doria byla lepším týmem a Janov tak jen prohloubil svou výsledkovou i herní krizi.

Janovské derby bylo jediným utkáním sobotního programu a už od rána se v přístavním městě nálada stupňovala. Domácí Janov nebyl v dobré formě, ale právě derby vyhlížel s nadějí. Do brány se opět postavil Lammana místo zraněného Perina, místo zbylo na Hiljemarka, Laxalta nebo Pinillu. Největší zbraní měl být mladík Simeone nebo obránci Izzo s Burdissem.

Doria nastoupila s útočnými tykadly v podobě Muriela s Quagliarellou, kteří byli podporování Fernandesem a Linettym. Do obrany se postavil mimo jiné Slovák Škriniar, vedle něhož působili Silvestre, Regini a Sala. Patrik Schick zůstal jen na lavičce, ale tato role mu poslední dobou hodně sedí. V prvních chvílích to bylo hodně opatrné klání, ani jeden ze soupeřů nechtěl udělat chybu.

Po davecti minutách se rozeběhl vstříc změně skóre Simeone, ale akci syna slavného otce překazila obrana hostí, která mladému střelci nedovolila zakončit. Brankář Viviano se musel činit také o chvíli později, kdy jej ve štychu nechala jeho obrana. Mauricio Pinilla má sice hodně zkušeností, leč brankáře Viviana překonat nedokázal a odsoudil Grify k delšímu čekání na gól.

Ani Doria samozřejmě nezůstala pozadu a hodlala řádně potrápit svého soupeře. Rána Milana Škriniara se mezi tři tyče nevešla a to samé se dalo říct o akci Quagliarelly, který ze zajímavé vzdálenosti překopl. Doria konec poločasu strávila ve výsostných vodách Janova, jenže Grifové se spoléhali na tentokrát dobře pracující obranu a tudíž do konce půle neinkasovali ani jednou.

Sampdoria hodlala vytěžit ze své aktuální formy maximum a málem se to povedlo Luisi Murielovi. Kolumbijský střelec napřáhl pět minut po změně stran a dokonce překonal brankáře Lamannu, jenže jeho radost pokazila dobře postavená konstrukce domácí brány. Krátce poté si míč na svou silnější nohu navedl mladík Ntcham, kterého však zradila vlastnost nejcennější - přesnost. Pětadvacet minut před koncem trenér Giampaolo doznal, že je čas na obvyklého žolíka.

Do hry poslal českého mladíka Patrika Schicka, který se ihned zapojil do ofenzívy. A i když se neprosadil on, přesto vnesl do hry Dorie jistou pomoc. Obránci Janova totiž předvedli prachbídnou rozehrávku, které se chopil Luis Muriel. Zkušený útočník proběhl s balonem do vápna a po kličce obránci zamířil na vzdálenější tyč! Doria vedla 1:0.

Špatnou zprávou ovšem bylo, že od té doby se ani jeden tým už do šance nedostal a utkání stejným výsledkem také skončilo. A to přesto, že se o změnu skóre pokoušeli hráči jako Simeone s Pinillou na jedné straně nebo Djuričić se Schickem na straně hostí.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zapás bude probíhat vyrovnaně, i výsledkem. Potom nastoupí žolík a rozhodne. tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně mi to vyšlo...... žolík nastoupil a zapojil se do napadání které vedlo ke ztrátě míče a gólu.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele