35. kolo
07.05.2017 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter opět klopýtá, padl v Janově

Angažmá trenéra Pioliho se na začátku mnoha lidem líbilo a fanoušci byli nadšení z řádu, organizace i výsledků. V poslední době ale klíčové body v boji o Evropu Inter ztrácí a jeho krize se prohlubuje. Vidět to bylo i dnes odpoledne, kdy Nerazzurri ztratili všechny body proti domácímu CFC Janov. Jedinou brankou o vítězství Grifů rozhodl Pandev.

Stále stejná bída. Ne že by se Inter nesnažil, jho kádr nekosí příliš mnoho absencí a na jeho hru se dá dívat. Dokonce dnes v samém závěru kopal penaltu. Jenže nakonec se opakuje stejný scénář, i přes množství šancí a dobré předpoklady se Interu nedaří vyhrávat. Kdybych parafrázoval Shakespeara, mnoho snahy pro nic.

Přitom i dnes Inter vypadal velmi odhodlaně a silně. Od úvodu nastoupil v bráně Handanović, došlo i na hráče jako Medel, Gagliardini, Kondogbia, Candreva, Perišić nebo Icardi. Grifové si o takových jménech mohou maximálně nechat zdát. Dnes spoléhali na Simeoneho, Lamannu, Burdissa, Cataldiho, Velosa, Beghetta nebo Rigoniho.

Možná byl rozdíl v motivaci a přístupu. Grifové hrají o záchranu, kterou v žádném případě nemají jistou. A jejich náladu vystihl na nedávné konferenci trenér Ivan Jurić, který se neubránil slzám. I dnes byli Grifové hladoví a bojovali. Giovanni Simeone spadl v pokutovém území Interu, ale sudí Damato faul neviděl. Inter o sobě dal vědět dky parádní ráně Kondogbiy.

Trenér Jurić musel mít vrásky na čele poté, co se zranil kanonýr Simeone a do hry šel Goran Pandev. To ještě Jurić netušil, že právě Pandev bude kýženým esem v rukávu. Po třiceti minutách málem Inter vedl. Na hranici vápna pálil z voleje Antonio Candreva a míč nešťastně tečoval bránící Santiago Gentiletti do vlastní brány. Jenže brankář Lamanna předvedl jeden ze svých zákroků a míč vyrazil!

První poločas mnoho fotbalové krásy nenabídl, ale druhý byl o poznání lepší. Začal tím, že mladý obránce Davide Biraschi pálil z volného přímého kopu rovnou na Handanoviće ačkoli se jednalo o těžký úhel. Handanović musel ukázat skvělé reflexy. Na drhé straně se svou ranou nepochodil Ivan Perišić, který jen vyzkoušel Lamannu.

Pak už přišla velká chvíle Gorana Pandeva. Velký fotbalový světoběžník dnes moc vidět nebyl, ale dvacet minut před koncem utkání doběhl ve správnou chvíli míč Velosa, který se od břevna dostal k jeho nohám. Pro Pandeva už nebylo problémem prostřelit nechráněného brankáře Handanoviće, jehož obrana opět zaspala - 1:0.

Na hodně smutný výsledek reagoval trenér Stefano Pioli stažením nevýrazného kapitána Icardiho a rovněž Édera. Jejich místa zaujali Palacio a také Gabriel Barbosa, který se v miláně zatím hodně trápí. Pět minut před koncem utkání svitla Interu naděje.

Zželelo se totiž někdejšímu interistovi Burdissovi, který zabránil střele Ivana Perišiće rukou! Sudí Damato tak nepochyboval a nařídil pokutový kop! K němu se postavil veterán Antonio Candreva, jenže brankář Lamanna dnes zkrátka měl svůj den. Jeho pokus vystihl a vyrazil! Následně tíhu utkání neunesl Kondogbia a dostal červenou kartu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

snad

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele