6. kolo
25.09.2016 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Inter Milán - Bologna FC 1:1

Milánský Inter doma proti Bologně sice jasně dominoval, ale na tři body to dnes nestačilo. První poločas se víc povedl hostům, kteří dokonce díky brance útočníka Destra vedli, ale o chvíli později srovnal na konečných 1:1 Chorvat Perišič.

Inter Milán se v poslední době vzchopil a k dobré hře přidal i výsledky. Do velké míry za to vděčí Mauru Icardimu, který pálí ostrými. Dnes nastoupil po boku Perišiče, Banegy nebo Candrevy. Šanci od první minuty dostal mladík Miangue. Felsinei sázeli na Destra, Verdiho, Krejčího nebo Gastaldella s Džemailiho.

Bologna hrála s Interem velmi vyrovnanou partii a od prvních minut jasně ukazovala, že nehodlá jen bránit remízový výsledek. Brankář Samir Handanovič musel zasahovat možná častěji, než si představoval, neb jeho obránci v úvodu trochu zmatkovali. Bologna velmi dobře kombinovala a brzy vedla. Kondogbia udělal chybu a přišel o míč, čehož využil Taïder. Ten si všiml nabíhajícího Destra. Spolupráce dvou někdejších hráčů Interu slavila úspěch a Destro trefil přesně - 1:0 pro Bolognu.

K sebevědomí týmu Interu nepomáhala ani očividná nejistota stoperské dvojice, která se sehrávala. Inter se pokoušel ihned odpovědět a třeba projektil Banegy nevypadal špatně. Hodně aktivním hráčem byl zejména Ivan Perišič, který kromě rychlosti dělal obráncům hostí velké problémy častou střelbou. Svou aktivitu zúročil deset minut před koncem první půle, když dostal nahrávku od Antonia Candrevy a z voleje ji poslal přesně mimo dosah brankáře da Costy!

Po krásné srovnávací brance se Inter opět mohutně ujal aktivity a hned vzápětí mohl stejný hráč dokonat obrat. Tentokrát si ale náhradní brankář da Costa s jeho ranou poradil a vyrazil ji. Nepřekonal ho ani ve formě hrající kapitán Mauro Icardi, který se dostal v pokutovém území ke střele z první, jenže nakonec se balon ocitl těsně vedle tyče. Tím celý první poločas skončil a domácím nezbývalo, než se spoléhat na své ofenzivní fotbalisty také ve druhé půli.

Inter byl aktivnějším týmem také po změně stran. Nejprve nepřesně pálil Ever Banega, pak se v pokutovém území k balonu dostal Antonio Candreva a přízemní střelou vystrašil brankáře da Costu, který musel zasahovat. Inter v této fázi zápasu tlačil svého soka. Nejprve nastřelil břevno a pak se dokonce dvakrát málem prosadil Mauro Icardi. První jeho rána ale skončila u brankáře a druhá dorážka olízla jen boční síť.

O aktivitě jasně hovořila statistika střel na bránu - devět na straně Interu, jediná na straně Bologny. Hosté také vytahovali růžky, ale jednalo se o nepříliš přesné pokusy brejků. Do dobré střelecké pozice se dostal v pokutovém území Verdi, ale napálil jen nejbližšího protihráče. Největší šanci druhé půle měl na hlavě Andrea Ranocchia, který dnes odehrál poměrně dobrý zápas. V páté minutě nastavení mohl hlavou rozhodnout, ale nakonec jeho zakončení skončilo těsně vedle!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1 forza Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele