2. kolo
28.08.2016 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Řím pokračuje v mizérii, ze Sardinie veze jen bod

Giallorossi nedokázali odpovědět svým kritikům a zdá se, že stín vyřazení z Ligy mistrů nějakou dobu potrvá. AS sice nad Cagliari vedlo už 2:0, ale těsně před koncem dostalo druhou a vyrovnávací branku.

AS nutně potřebovalo zabrat, aby ukázalo, že s ním otřesné utkání proti Portu nezamávalo tak, jak by se mohlo zdát. Cagliari ale na Vlky z hlavního města velmi často umí vyzrát, navíc jsme se v jeho sestavě mohli dočkat borců jako Ionita, Isla nebo Borriello. A právě někdejší útočník AS proti svému bývalému klubu umí.

Strážit jej měl za úkol Manolas, který vytvořil stoperskou dvojici s Vermaelenem. Obávanou záložní řadu tvořili De Rossi, Nainggolan a Strootman, zatímco v útoku dostal volno Edin Džeko. Trenér Spalletti opět po delší době vsadil na hru s rychlým tridentem, zatímco typického hrotového útočníka nechal jen na lavičce.

Na Sardinii panovaly hodně větrné podmínky a celkem příjemné letní počasí. Hosté z Věčného města doufali, že dokáží lehký vítr přeměnit v uragán, který by odnesl vzpomínky na nedávný duel s Portem hodně daleko. Začalo se jim to dařit už v šesté minutě, kdy do vápna vlétl Stephan El Shaarawy, kterého neobratně poslal k zemi bek Isla. A sudí pískal penaltu, i když se domácí hodně zlobili. Nebylo jim to ale nic platné, protože Diego Perotti kope penalty s velkým přehledem - 1:0 pro hosty!

Ostrované se ale nevzdali a chtěli co možná nejdříve zpátky do zápasu. Málem jim v tom pomohl dlouhatánský pas vpřed, protože míč si sebral Marco Sau a pokoušel si obhodit dva stopery před sebou. Nakonec mu jej ale uzmul vracející se kapitán Florenzi, který balon odehrál na opačnou stranu. Další obrovskou šanci spálil Salah, který pohrdl dobrou nahrávku po sprintu El Shaarawyho a balon z první zatočil kolem tyče! Osobní pomstu mohl na obraně AS vykonat Marco Borriello ještě v 11. minutě, jenže do rány s mu vrhl obětavý Manolas!

Cagliari poté spustilo kanonádu střel, které však končily jen na nejbližších obráncích AS. Hlavičkou zakončoval dost nepřesně zkušený veterán Bruno Alves. Hráč, který od pohledu vypadá, že místo autíček nebo Pokémonů sbírá skalpy nepřátel, zakončoval také ranou z volného přímého kopu. Se stejně špatným výsledkem. Marco Borriello se mohl opět stát noční můrou AS, když se deset minut před koncem prvé půle prosmýkl do vápna, jenže zvolil tvrdou ránu do brankáře Szczesnyho!

Krátce před odchodem do šaten mohl další branku vstřelit milovník dlouhých střel, Alessandro Florenzi. Univerzální hráč natáhl ke střele z třiceti metrů, avšak pálil těsně nad! A Římany to mohlo hodně mrzet, protože Marco Borriello po krásné kombinaci trefil tyč! Do druhého poločasu se dal očekávat podobně pestrý fotbal.

A naplnilo se to ihned poté, co trenér Spalletti sáhl ke střídání. Do hry poslal Edina Džeka, který chtěl zoufale dokázat, jak platný může být. Trvalo mu to asi minutu, protože krásný pas od Salaha citlivě sklepl vedle sebe Kevinu Strootmanovi. A záložník, který toho hodně protrpěl a uvažoval i o konci profesionální dráhy, poslal balon prudce do sítě - 2:0.

Fanoušci AS možná brzy začnou uzavírat sázky na to, kolikrát se ještě proti AS trefí bývalý snajpr Marco Borriello. Dočkal se deset minut po změně stran, kdy byla defenzíva AS dost dezorientovaná a on stál ve správný čas na správném místě. Doklepl míč do branky a Szczesny se mohl zlobit na nepozornou obranu před sebou.

Po rychlém protiútoku Vlků se vpřed hnal Salah, který ještě viděl lépe postaveného Džeka. Jeho tvrdá rána ale mířila jen do nohou brankáře Storariho. Brankář Storari se vyznamenával a likvidoval jednu šanci AS, přesněji Edina Džeka, za druhou. O to větším překvapením bylo, když Cagliari srovnalo. Branka Saua však nebyla kvůli ofsajdu uznána. Uznána ale byla ta další, ještě smrtelnější. Dvě minuty před koncem se snesl skvělý centr na hlavu Saua, který balon lehce tečoval a Szczesny neměl šanci.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
Houfi

1:3

Reagovat
KillSwitch

0:3 Salah, Nainggolan, Totti

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele