29. kolo
19.03.2017 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

AS Řím obral Sassuolo, vstřelil mu tři branky

AS Řím doma zvládl utkání se Sassuolem, i když po brance Defrela prohrával. Domácí Vlci ale zabrali a díky zásahům Paredese, Salaha a Džeka vyhráli 3:1, takže se vrací na druhou příčku.

AS Řím potřeboval co nejrychleji zapomenout na hořkosladkou výhru nad Lyonem a ideální šancí k tomu měl být duel se Sassuolem. Útrobami Olympijského stadionu procházeli v dresu soupeře mnozí hráči, kteří zažili fotbalové mládí právě v Římě, což dodávalo celému souboji pikantnější ráz. Zatímco Řím potřeboval tři body, aby se dostal zpět na druhé místo, Sassuolo pod vedením trenéra Di Francesca usilovalo o střed tabulky.

Domácí vsadili na obranu ve složení Manolas, Rüdiger a Fazio, do útoku se postavila trojice Salah, Nainggolan a El Shaarawy. Do hry se dostali i Peres, Emerson a Paredes. Trenér Di Francesco poslal na dobře známou půdu Letscherta, Acerbiho, Pelusa, Pellegriniho, Berardiho nebo Defrela s Politanem.

Oba týmy se do sebe pustily od prvních minut. Zatímco AS sázelo na rychlost a agresivní napadání ze strany Salaha s El Shaarawym, Sassuolo se málem prosadilo jako první díky perfektnímu pasu před brankáře Szczesnyho. Grégoire Defrel ale pálil z těsné blízskoti hodně vysoko nad! Defrel si vše vynahradil v 9. minutě, kdy se obrana AS rozpustila a nepokryla správně nabíhajícího Berardiho, který našel Defrela. Zkušený střelec z první napálil míč a brankář Szczesny byl bezmocný - 1:0 pro Sassuolo.

Řím potřeboval okamžitě zabrat, aby odpověděl úspěšné Neapoli a před reprezentační pauzou si připsal důležité tři body. To se mu podařilo o chvíli později, když Mohamed Salah nahrál do druhé vlny na mladíka Leandra Paredese a argentinský záložník se s ničím nemazal. Krásnou ránou poslal míč k tyči a Řím slavil vyrovnávací branku!

A nemuselo zůstat jen u jedné parádní branky, protože z následné akce pálil Emerson Palmieri a místo brankáře Consigliho zasáhlo břevno! Sassuolo rovněž nehodilo flintu do žita a Politano musel sledovat, jak jeho střelu vyrazil Wojciech Szczesny! Pak se tempo hry trochu uklidnilo a oba týmy čekaly, s čím vyrukuje jejich soupeř. Salah sklepl míč zadovkou pro spoluhráče, ale obránci Sassuola si poradili.

Krátce před koncem první půle se Kevin Strootman dostal do úniku po straně a přesným pasem našel před bránou Sassuola Rüdigera, který však přestřelil! V obrovské šanci se pak ocitl Alfred Duncan, který nastřelil jen brankáře Szczesnyho. Sassuolo navázalo šancí Politana, který obešel prvního obránce a po kličce do středu vápna tvrdě vypálil, takže brankář Szczesny musel vyrážet míč nad bránu!

Byli to ale domácí, kterým se povedlo skórovat ještě před koncem první půle. Dlouhý pas Fazia našel El Shaarawyho, který sice neskóroval, ale míč dorazil do sítě Mohamed Salah, kterého hostující obránci nehlídali - 2:1.

AS spoléhalo na rychlé brejky také po změně stran. Jeden takový táhl Strootman, který nahrál Salahovi. Střela egyptského útočníka však těsně minula vzdálenější tyč Consigliho brány! Místo zraněného Defrela se na hřiště dostal Alessandro Matri, který se ihned zapojil do do ofnzívy. Větší nebezpečí pro hosty znamenal Kevin Strootman, který kombinoval se Salahem a zakončil ranou do středu brány.

Hlavou se pokoušel prosadit rovněž střídající Edin Džeko, který však mířil těsně nad! Zkušený útočník si napravil chuť o chvíli později, když rozjel akci přes Strootmana a ten mu míč obloučkem vrátil. Nejnovější oslavenec Edin Džeko pak míč zpracoval a poslal jej do sítě mimo dosah brankáře Consigliho! AS doma překonalo Sassuolo a vrací se na druhé místo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
Frantszek

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele