3. kolo
11.09.2016 15:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Totti opět spasil Řím, Sampdoria smolně prohrála

Francesco Totti opět jednou v nouzi nejvyšší povstal a spasil své milované AS. Tomu se dnes v hodně dlouhém utkání nedařilo, ale delší pauza Vlkům prospěla. Po změně stran a umoudření počasí pomohl Totti s Džekem k otočení utkání proti Blucerchiati.

Sampdoria se vydala do hlavního města, aby se pokusila o tři body. Jela tam s poměrně vysokým sebevědomím, protože v poslední době se jí daří jak herně, tak výsledkově. Domácí naopak trochu tápou a stále ještě z hlav nedostali neúspěch v podobě výpadku z Ligy mistrů. Na stadion se dostavil i americký majitel AS James Pallotta, aby dodal svým ovečkám odvahy. Na hřišti neviděl Tottiho, Vermaelena nebo Džeka, ale místo nich tam byli De Rossi, Florenzi, Salah nebo El Shaarawy.

Na šanci zazářit pod dohledem někdejšího trenéra Giampaola čekal argentinský záložník Leandro Paredes, který spolu s Giampaolem pracoval ještě vloni v Empoli. Sampdoria se pod jeho vedením dostává do formy a excentrický majitel Massimo Ferrero je z její hry nadšen. Na Stadio Olimpico vyběhli například Regini, Sala nebo Pavlović v obraně, zatímco do útoku se dostali Muriel a Quagliarella. V záloze se pohybovali mladíci Linetty s Torreirou, který před duelem prozradil, jak moc pro něj římský kapitán Totti znamená.

Sampdoria poměrně bez problémů stíhala kombinovat a v poklidu zakládala své akce. Římský celek naopak spoléhal na rychlé kontry, k čemuž měl na hřišti ideální hráče. Pokud se hráči Dorie dostali v úvodních minutách k míči, bylo to i díky chybám obrany AS, která laxně odvracela balony a několikrát dokonce přímo na nohy soupeře. Jako v případě De Rossiho nebo Szczcesnyho, kterým se rozehrávka nedařila. Z jedné takové šance hned vypálil Fabio Quagliarella a brankář Szczesny musel svou chybu napravovat.

Přesto taktika Luciana Spallettiho vycházela. Lídrem a hlavním driblérem se postupně stává Diego Perotti, pro něhož měl dnešní zápas vzhledem k historii v CFC příchuť derby. Perotti je duší a hybnou silou útoku AS, což dokázal také dnes. Po několika kličkách našel Salaha, který sice není nejvyšší, ale nebyl hlídán. Brankář Viviano byl bez šance a AS vedlo!

Ihned z dalšího útoku málem Vlci navýšili skóre, protože Perotti z druhé strany hledal stříleným centrem El Shaarawyho. Ten však z první přestřelil. Na týmu Blucerchiati je už rukopis trenéra Giampaola pomalu vidět. Janovský celek hodně kombinuje, využívá technické hráče středu pole a dokáže se rychle dostávat až k bráně soupeře. Střela Rickyho Alvaréze ale nakonec polského soka neohrozila.

Akce z hloubi pole už ale ano. Jak říkal trenér Spalletti před zápasem, od svého nástupu vidí v obraně stále stejné chyby. A viděl je také v 18. minutě, protože nejnebezpečnějšího hráče Dorie zapomněli obránci AS za sebou. V domnění, že se jedná o ofsajd, nehlídali Luise Muriela, který nádherně a z první poslal balon za Szczesnyho - 1:1.

Postupem času tempo upadalo. Sudí rozdal několik napomenutí, ale jinak jsme se nějaké lepší či rychlejší akce nedočkali. Domácí trojice De Rossi - Nainggolan - Strootman byla eliminována uměním Linettyho a Torreiry s Barretem. Pas Kevina Strootmana sice Salah se štěstím zpracoval, ale do sítě už jej nedostal. I na druhé straně došlo k chybě, když obránci AS nechali volného Alvaréze, kterého marně stíhal nestíhající De Rossi. Naštěstí pro AS však Ricky nenahrál přesně.

Sampdorii se povedlo vybojovat rohový kop a z něj udeřila. Krásný pas podběhl brankář Szczesny a Fabio Quagliarella nebyl Jesusem vlastně vůbec hlídán, takže doklepl míč do sítě! A kamery opět ukazovaly na zpytujícího Jesuse...

Aby toho nebylo málo, nad Věčným městem se spustil hodně hustý liják, který nevěstil nic dobrého. Filozofie obou celků je založena na pozemní kombinaci, která se s tímto terénem neslučovala. I proto se sudí rozhodli počkat, za což jim mohou fanoušci AS nakonec děkovat. Po změně stran a několika desítkách minut navíc se totiž ze šaten vrátilo úplně jiné AS. Hladové, bojovné a aktivní. Navíc přišli hráči kalibru Tottiho a Džeka.

Právě Edin Džeko se ihned dostal do úniku, ale brankáře Viviana nepřekonal. Ve hře AS ale byla hned vidět jiskra, kterou dvojice vnesla. Stejný hráč spálil o pět minut později další obrovskou šanci a kdekdo si vzpomněl na jeho loňské výkony. Po hodině hry mu to už ale vyšlo, protože další nahrávku od Tottiho už využil k obejití brankáře Viviana a následném skórování - 2:2.

AS se v té chvíli chopilo šance a svého soka mačkalo. Po akci a centru Salaha však opět Džeko selhal a nastřelil jen Viviana! Dvacet minut před koncem Džeko spálil další šanci po nahrávce od Tottiho, načež se mezi tři tyče netrefil ani Salah. Když už se zdálo, že Sampdoria udrží alespoň bod, opět zasáhl Totti. Edin Džeko upadl ve vápně a sudí nařídil pokutový kop! K němu se postavil právě legendární Totti a s přehledem proměnil!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
scr

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
MCFC_8

AS nesklam moj tiket !!!

Reagovat
smazaný uživatel

nebyť brankára Viviana výsledok by bol vyšší..AS malo mrte šančí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele