36. kolo
14.05.2017 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Řím otočil utkání s Juventusem a oddálil jeho oslavy

AS Řím si poradil s Juventusem, ačkoli hosté šli do vedení jako první. Na gól Maria Leminy ale velmi brzy reagoval Daniele De Rossi, který zavelel k obratu. Ten pak dokonaly trefy El Shaarawyho a Nainggolana.

Magická šestka. Scudetto s tímhle pořadovým číslem mohl Juventus obhájit právě na půdě svého rivala, který se o mistrovský titul měl ucházet. Z toho zřejmě nic nebude, ale dnes AS přesto potřebovalo vyhrát. Po výhře Neapole totiž kleslo na třetí místo, kde se nechce dlouho zdržovat. I proto muselo dnes uhrát alespoň bod, aby mělo šanci v příštím kole Neapol přeskočit.

Zápasy mezi Juventusem a AS Řím jsou vždy velmi emotivní, dnes ještě opepřené o fakt, že je to zřejmě poslední utkání Francesca Tottiho proti Staré dámě. V jejím dresu zase působí několik někdejších Římanů. V základní sestavě Juve z nich byli dva, Mehdi Benatia a Miralem Pjanić. Hlavní pozornost ale přesto byla upřena na hvězdy jako Gonzalo Higuaín, Leonardo Bonucci nebo Gianluigi Buffon.

AS nutně potřebovalo uhrát dobrý výsledek, ale mělo situaci hodně náročnou. I proto, že nemohlo počítat s Kevinem Strootmanem a Edinem Džekem. Místo nich jsme na hřišti viděli Paredese s Perottim, které doplňovali De Rossi, Salah, El Shaarawy nebo Nainggolan, který se stihl dát dohromady.

Od prvních minut bylo jasné, že oba týmy půdou do zápasu naplno, že si nic nedarují. AS se snažilo potrápit Juventus, ale byli to hosté, kdo se dostal do první vážné akce. Chvíli vypadalo obléhání domácí brány marně, ale Kwadwo Asamoah z první přerušil delší kombinaci střelou do tyče! Domácí Vlci kontrovali standardní situací Paredese, kterou musel před De Rossim uklízet obránce Bonucci.

Po dvaceti minutách ale obrana AS vyrobila chybu, když pas na Higuaína nepokryl Fazio ani Manolas. Higuaín pak nesobecky nahrál vedle sebe na Maria Leminu, kterého opět nikdo nehlídal. Mladý záložník Juventusu už mohl jen v klidu doklepnout míč do sítě - 1:0.

Juventus i v celkém okleštěné sestavě dominoval. Římanům pomohla až standardní situace, protože Paredesův citlivý rohový kop hlavičkoval Kostas Manolas do Buffona, který míč vyrazil. Nejlépe se však zorientoval domácí kapitán Daniele De Rossi, který nadvakrát překonal italskou legendu mezi třemi tyčemi - 1:1.

Krátce před koncem první půle se do další velké šance dokázal dostat Gonzalo Higuaín, ale jeho zakončení pod břevno skvěle vytěsnil polský brankář Wojciech Szczesny! Emoce se stupňovaly s každou další minutou a tvrdých zákroků zejména ze strany domácího AS přibývalo. Žluté napomenutí neminulo Fazia ani De Rossiho.

Delší dobu se obě jedenáctky soustředily na držení míče, až v 56. minutě se do hry dostal Stephan El Shaarawy. Dosud nebyl příliš vidět, ale poté, co dostal krásnou nahrávku od Nainggolana, vlétl do vápna. V něm obešel protihráče a ve stylu snookerových pravidel poslal balon od tyče do brány! Brankář Buffon zřejmě počítal s tím, že jeho střela poletí vedle.

Trenér Allegri střídal, do krajních prostorů chtěl poslat čerstvou krev. Místo unaveného Lichtsteinera se do hry dostal Dani Alves, ale nepřinesl Juventusu mnoho štěstí. Radja Nainggolan vybojoval na straně míč, který následně předložil Salahovi. Egyptský útočník počkal, až mu Belgičan naběhne do uličky, a s díky mu poslal balon zpět. Nainggolanovi už pak stačilo jen zamířit a dnes nepřítomného Buffona propálit - 3:1.

Tento stav se samozřejmě Staré dámě nelíbil, takže podle mínění trenéra Allegriho nastal ideální čas pro Paula Dybalu. AS kontrovalo Clémentem Grénierem. Do hry se dostali rovněž Marchisio s Jesusem a na Tottiho se zatím marně čekalo. Krásný pas od Mandžukiće si našel Leonardo Bonucci, jenže nakonec hlavou těsně minul! Diváci se dočkali i Tottiho, třebaže na poslední tři minuty nastavení.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Houfi

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusím za 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele