38. kolo
28.05.2017 18:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

AS Řím - Janov CFC 3:2

Italským vicemistrem se pro rok 2017 stal AS Řím, který v závěrečném kole za dramatických okolností udolal FC Janov 3:2. Utkání na Stadio Olimpico nebylo jen o boji o přímý postup do základních skupin Ligy mistrů, ale s dlouholetou kariérou se loučil "král" Říma Francesco Totti.

Byl to bláznivý podvečer. AS Řím potřeboval k jistotě druhého místa nutně zvítězit, protože v případě vítězství Neapole by na něj zbyla třetí příčka a s ní spojené předkolo Ligy mistrů. V sázce tedy bylo hodně.

Vlci ale neodstartovali vůbec dobře, Janovu stačily první tři minuty, aby se ujal vedení. Defenzíva domácích nezachytila náběh Pietra Pellegriniho a ten svůj únik na brankáře Szczesnyho zakončil gólem! AS si poprvé v zápase zadělalo na problémy. Nicméně domácí s odpovědí nezaháleli a v 10. minutě už byl průběžný výsledek 1:1. Římané pak převzali iniciativu a byli jasně lepším týmem, jenomže v brance Grifů stál skvělý Lamanna. Postupně si na něj nepřišli Džeko ani El Shaarawy. Faraon měl v prvním poločase ještě jednu velkou příležitost, ale zázračně zasáhl právě golman Lamanna.

Stav 1:1 domácím vůbec nevyhovoval a zprávy z Janova, kde hrála Neapol, velely útočit a útočit. V 51. minutě přišla velká a historická chvíle, do hry naskočil naposledy v bohaté kariéře Francesco Totti a právě to mělo být hnacím motorem dalšího snažení. Janov ale dobře bránil a Vlci to měli poměrně složité, El Shaarawy další velkou šanci zazdil a Stadio Olimpico si výrazně oddechlo až čtvrthodinu před koncem. Džeko z úhlu a v bezprostřední blízkosti Lamanny vrátil balón pod sebe a Daniele De Rossi ho střelou z první dostal do sítě! Záhy propukla v ochozech velká radost, jenomže za chvíli mělo zase všechno jinak. Laxalt poslal na malé vápno centr, golman Szczesny na něj vůbec nezareagoval, stejně jako domácí stopeři a Darko Lazović dokonale římskou arénu šokoval. A mohlo být hůře, neboť na Szczesnyho se valil další útok, dokonce tři na jednoho, ale při Římanech stáli všichni svatí a zachránila je tyčka!

Atmosféra začala houstnout, ale nakonec mělo pro AS všechno šťastný konec. V 90. minutě šikovně sklepl Džeko balón na Diega Perottiho, který zblízka naposledy a pořádně rozjásal vynervované Stadio Olimpico. AS Řím si tak pojistil druhé místo a zahraje si skupinovou fázi Ligy mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
kopajda

Toti musí vyběhnout na trávník od 1. minuty s kapitánskou páskou na ruce! Ideální by bylo střídání za Florenziho nebo DDR.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele