35. kolo
07.05.2017 20:45 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Řím si bere zpět druhé místo, Milánu dal čtyři góly

AS Řím se po večerním utkání posouvá zpátky na druhé místo před Neapol, protože splnil svůj cíl a vyhrál v Miláně. Tamnímu AC dokonce nasázel čtyři branky a hodně těžil z nekvalitní a neorganizované obrany domácích.

Bitva dvou tradičních a známých celků se nesla v hodně emotivní náladě. Domácí AC trénuje jeden ze symbolů AS, Vincenzo Montella. Obchodní styky mezi oběma kluby jsou rovněž oboustranně známé. Oba týmy zároveň mají zahraniční majitele, kteří se předhánějí ve slibech zářné budoucnosti a ambicích.

Domácí AC usiluje o Evropu, ale zatím se mu nedaří. Dnes nastoupilo bez Alessia Romagnoliho, ale s brankářem Donnarummou, De Scigliem, Pašalićem, Susem nebo Lapadulou. Římané se museli obejít bez Kevina Strootmana s Antoniem Rüdigerem, do hry se dostali Džeko, Perotti, Fazio nebo De Rossi s Paredesem a Manolasem.

První minuty plnily úlohu rozehřívání, až po čtyřech minutách musel Mati Fernández zastavovat atak Salaha. To ještě zvládl, jenže v osmé minutě už AC neubránilo útok mladého Egypťana. Salah našel krásnou nahrávkou Edina Džeka, kterého nikdo ve vápně příliš nehlídal. Třebaže se Džeko mnohokrát mýlí, tentokrát to vyšlo - 1:0 pro hosty.

Inkasovaná branka samozřejmě AC nezbrzdila a jeho ofenzivně ladění hráči se stávali nezvanými hosty před Szczesnym stále častěji. Lapadula neuspěl po zásahu obrany, mladé křídlo se jménem Deulofeu na dresu zastavil právě Szczesny. Z dálky to zkusil Mati Fernández, ale jeho tvrdý pokus dostal opačnou rotaci, než by bylo zapotřebí.

Ani AS nechtělo zůstat pozadu a po rychlém průniku Perottiho zazvonila tyč! Míči k ní pomohl konečky prstů i mladík Donnarumma. O chvíli později De Rossi hledal nabíhajícího Salaha a před ním odvrátil balon Vangioni. Nahrál však jen Džekovi, který v druhé vlně pálil z voleje nad! Na opačné straně se po postupné kombinaci Rossoneri rozhodl pro tvrdou ránu Sosa, který pořádně protáhl letícího Szczesnyho.

Edin Džeko se dnes rozhodl být rozdílovým hráčem. Lapadula ve vápně AS neuspěl a selhal rovněž ve vlastním vápně. Úkol strážit právě Edina Džeka po rohovém kopu Paredese byl nad jeho síly i centimetry - 2:0 pro Vlky.

Giallorossi útočili především díky rychlým kontrům. S dalším takovým pádil vpřed Mohamed Salah, který u vápna nahrál Nainggolanovi. Jeho rána se od tyče odrazila zpět k Egypťanovi, jenže Salah pálil vysoko nad! Konec prvního poločasu mnoho šancí nenabídl a začátek toho druhého na tom nebylo o mnoho lépe. AS evidentně čekalo na své šance z rodících se brejků, zatímco na straně AC chyběla kvalita i vůle.

Do druhé půle naskočil místo nevýrazného Matiho Fernándeze odchovanec Vlků, Andrea Bertolacci. Ani jeho výkony vzhledem k očekáváním a vynaložen částce nejsou ideální, takže dnes měl mladý záložník o motivaci postaráno. V dresu AS zase na hrací plochu vlétl někdejší hráč Rossoneri, útočník Stephan El Shaarawy. Ofenzívu domácích přišel přiživit Lucas Ocampos, který stále hledá ideální fotbalové prostředí.

Patnáct minut před koncem se konečně prosadili i domácí, kteří využili dobře sehrané standardní situace. Rohový kop propadl na vápně AS přes špatně bránícího Juana Jesuse na Maria Pašaliće, který se z blízkosti hlavou nemýlil - 2:1.

Rossoneri tím srovnali a dalo se čekat, že zasypou hosty z Věčného města šancemi. Udeřili ale hosté. Po faulu ve středu pole rozehrál Daniele De Rossi volný přímý kop centrem na Džeka, který hlavou nahrál El Shaarawymu. Mladý hráč udělal s balonem ve vápně AC dva kroky a technickým pokusem poslal míč k tyči - 3:1 pro Vlky.

Den otevřených dvěří obrany AC dokonal Mohamed Salah svým průnikem, který podle názoru sudího Rizolliho skončil faulem Paletty. Tomu navíc signor Rizzoli udělil červenou kartu a nařízenou penaltu nakonec proměnil Daniele De Rossi.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Houfi

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele