10. kolo
28.10.2015 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Řím díky skvělému začátku přehrál Udinese

Udinese dnes nestačilo na domácí AS, které si hravě poradilo. Do střelecké listiny se zapsal Miralem Pjanić, Maicon a Gervinho. Udinese stačilo jen jednou kosmeticky opravit díky brance Théréaua.

Vlci v hlavním městě přivítali Udinese a nacházeli se před složitým úkolem. Okleštěni o některé tahouny museli odpovědět na výzvu Interu Milán a vzít si zpět první místo. Pomáhalo jim k tomu rozestavení 4-4-2, ve kterém nechyběli Florenzi, Pjanić, Gervinho nebo Džeko vepředu, zatímco polského brankáře Szczesného kryli Maicon, Manolas, Rüdiger nebo Digne.

Udinese není zrovna ve formě, ale přesto se v jeho hře dají pozorovat určitá zlepšení. Jen lavička dnes zbyla na kapitána Antonia Di Nataleho, který své místo přenechal dvojici Théréau a Perica. Silná řada pěti záložníků sestávala z Widmera, Badua, Iturry, Marquinha a Pasqualeho.

Udinese se rozhodně nebálo a do svého soupeře se pouštělo při každé vhodné příležitosti. Zazářit chtěl zejména útočník Perica, který podporoval zkušeného Théréaua. Hosté velmi často volili krátké narážečky, které z počátku dělaly obraně AS problémy. Při tom ale hosté zapomínali na vlastní obranu.

Po krátké kombinaci kolem pokutového území Zeber se k míči dostal Maicon, který ostrým centrem po zemi našel Miralema Pjaniće, který se z první trefil přesně k tyči a AS vedlo!

S další akcí přispěchal hráč, který se zoufale moc touží prosadit. Edin Džeko totiž přišel do Věčného města především kvůli střílení branek a to se mu zatím moc nedaří. Tentokrát rovněž skórovat nemohl, protože jeho střela po zemi byla příliš slabá. Trenér Rudi Garcia na tiskové konferenci tvrdil, že jeho tým chce v tempu ještě přidat a nehájit pouze první místo. A to se jeho svěřencům dařilo.

V deváté minutě si chytrou narážečkou s Edinem Džekem řekl o míč Maicon, následně obešel posledního obránce a prostřelil brankáře Karnezise! Ten nemohl mít čisté svědomí a kapituloval podruhé!

AS od té doby kontrolovalo utkání, diktovalo tempo a fotbal si poměrně užívalo. Po třiceti minutách už to mohlo být 3:0 pro domácí, když se Vlci dostali do rychlého protiútoku a celou akci po dlouhém pasu zakončoval Alessandro Florenzi, ale ze skvělé pozice pálil vysoko nad! Další rychlý kontr zakončil Florenzi pasem na Falquého, s jehož línou hlavičkou si Karnezis poradil.

Nástup do druhé půle byl trochu ospalý. Snad jen střela Marquinha, který má s AS své zkušenosti, stála za povšimnutí. Průnik Gervinha ztroskotal na tom, že zkušený útočník nenašel v rozhodující chvíli Iaga Falquého. Po hodině hry odvedl skvělou práci Kostas Manolas, který se rozběhl s míčem, prošel s ním až k vápnu soupeře a tam našel Gervinha. Ten jednou nohou zpracoval a druhou poslal míč k tyči - 3:0!

Kostas Manolas si šel odpočinout,do hry se podíval Norbert Gyömber. Ofenzívu zase posilnil mladík Juan Manuel Iturbe. Veení o tři branky AS bohatě stačilo, takže Vlci jen hlídali své vedení. Jak je ale u AS poslední dobou zvykem, brankář Szczesny se opět nemůže radovat z čistého konta. Obrana AS chybovala, nechala Théréaua naběhnout si mezi stopery a zkušený Francouz se nemýlil!

Po rychlé kombinaci se ke krásné ráně dostal argentinský útočník Juan Iturbe, jenže brankář Orestis Karnezis letěl vzduchem v pravou chvíli. Ve zbytku utkání už ani jeden tým nic neukázal, takže se AS vrací na první příčku a připisuje si další cenný výsledek.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
scr

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5 - 0

Reagovat
Houfi

3-1 a snad bez Rudigera..každý zápas nějaký gol na jeho vrub

Reagovat
scr

Reagovat
scr

3:0 - Pjanic,Dzeko,Gervajs

Reagovat
Abaddon

Reagovat
smazaný uživatel

Vsazeno Falque 2+

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele