24. kolo
24.02.2015 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

UC Sampdoria - Janov CFC 1:1

Nervy až do posledních minut hry - to přineslo dnešní Derby della Lanterna. Oba celky předvedly skvělou podívanou a zejména první poločas byl vyhroceným bojem dvou ambiciózních soupeřů. Nakonec se ale body dělí za remízu 1:1 a pořadí janovských týmů se nemění.

Úterní podvečer patřil italským týmům. Od devíti večer se o své šance postoupit do další fáze Ligy mistrů utkal Juventus Turín, ještě předtím si ale fanoušci italského calcia mohli pochutnat na zajímavém "předkrmu". A nebylo to ledajaké utkání, protože se jednalo o samotné janovské derby! Původně sobotní zápas byl kvůli průtrži mračen přesunut na úterý a sliboval hodně ostrou bitvu o tři body. Domácí Doria spoléhala na dvojici Okaka, Eder, zatímco hosté vyslali do útoku trojlístek Falqué, Perotti, Niang.

Dnes šlo o hodně a bylo to znát od prvních minut. Při pokusu o založení útoku byl zezadu faulován Stefano Okaka Chuka, ale sudí Rocchi nepískal. O střelecký pokus se naopak postaral Juraj Kucka. Po faulu na Soriana se naskytla domácím velká šance, když střílený centr doplachtil až k Romagnolimu, ale jeho hlavička mířila vedle. Oba týmy nastolily poměrně vysoké tempo od začátku a aktivnější byli domácí, ale Okaka Chuku mnoho jeho spoluhráčů nepodporovalo.

Hostující Grifové, když se vydali do útoku, přesně věděli, co hrát. Bylo to vidět i ze 17. minuty, když M’Baye Niang pronikl do vápna a před bránou našel špatně hlídaného Iaga Falquého. Tomu už nedělalo problém poslat míč z kroku do sítě. Nebylo to ale všechno, protože z následné rozehrávky zamířil míč po straně k Roncagliovi. Ten si jej sice pohlídal, ale nehlídal už Edera za svými zády. Ten soupeře o míč obral a následně z úhlu prostřelil brankáře Perina - 1:1.

Okaka Chuka dostal dnes důvěru a bil se jako lev, ale asi ani on neví, jak mohl poslat skvělý centr před bránu nad břevno! Ačkoli tempo hry na chvíli upadalo, emoce byly jasně patrné a osobní souboje se vyostřovaly. Ke konci první půle se ve vápně dostal k ráně Niang, ale Viviano se vytáhl! Do druhé půle nastoupili domácí o trochu lépe, a když měli hráči Blucerchiati příležitost, nebáli se pálit. Do zajímavé šance se dostal Soriano, ale jeho rána nepřinesla další gól.

S další nebezpečnou střelou si musel mladý brankář Mattia Perin poradit ve chvíli, když se do vápna dostal Acquah. Jeho projektil ale Perin u tyče chytil. Janov se k ohrožení brankáře Viviana dostával jen sporadicky, například sérií rohových kopů. S těmi si ale obrana Dorie poradila, i když zakončení De Maia vypadalo hodně nebezpečně. Doria cítila šanci a trenér Siniša Mihajlović poslal na hrací plochu Luise Muriela.

Další minuty zřejmě trochu zklamaly diváky, kteří vážili na stadion cestu, protože se v nich kromě faulů nebo střídání nic zajímavého neudálo. Až pět minut před koncem, když už na hřišti působil i kamerunský střelec Samuel Eto’o, se v gólové pozici objevil Stefano Okaka Chuka. Ten prostřelil i vyběhnuvšího Perina, ale míč zamířil nad břevno! Největší nervy ale fanoušky domácího celku čekaly až v závěru zápasu, když se po hlavičce hostí míč opřel o břevno. Navíc se vrátil zpět do hřiště, kde Grifové doráželi. Brankář Viviano ale vytáhl famózní zákrok a neinkasoval. CFC je šesté, Doria hned za ním.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 nebo upachtěná bezbranková plichta...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele