28. kolo
22.03.2015 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - Janov CFC 1:0

Stará dáma v tradičním italském čase zvládla svou práci a porazila ambiciózní Janov. Možná to nebyla úplná gólová hitparáda, ale podstatný úkol Bianconeri zvládli - porazili Janov, získali tři body a navýšili svůj náskok na čele Serie A na sedmnáct bodů! CFC je nyní až na devátém místě.

Domácí vyběhli na trávník bez Pirla nebo zraněného Paula Pogby, takže šanci v základní sestavě Simone Padoin. V útoku mělo ofenzívu na starosti opět osvědčené duo Carlos Tévez a Fernando Llorente, který dostal přednost před mladším kolegou Alvarem Moratou. Hosté se spolehli především na ofenzivní trojlístek Lestienne, Perotti a Niang, který měl zaměstnávat brankáře Buffona.

Zpočátku byl lepší domácí tým a ten si vytvořil hned první větší šanci, když povedeným centrem hledal Carlos Tévez nabíhajícího Stephana Lichtsteinera. Zkušený obránce ale nakonec na míč nedosáhl. Na opačné straně se pokoušel prosadit mladý štírek jménem M'Baye Niang, ale scházelo mu několik centimetrů. Stará dáma poměrně dobře hlídala rychlé hráče soupeře a Janov působil trochu zakřiknutým dojmem. Vidal to zkusil po centru Lichtsteinera zpoza velkého vápna, jenže střela mu vůbec nesedla.

Po pětadvaceti minutách musel Janov spolknout hořkou pilulku, protože prohrával. O krásný gól se postaral Argentinec Carlos Tévez, který si vzal míč pod patronát, naběhl s ním do pokutového území a nádhernou ranou ještě opřel míč o břevno. Brankář Mattia Perin byl bez šance a nedokázal zareagovat. Juventus vedl o jednu branku a dál pokračoval v útočení.

Carlos Tévez si naběhl do vápna na další zajímavý pokus, ale jeho zakončení hlavou tentokrát neneslo očekávané ovoce. Janov se v podstatě ze zápasu úplně vytratil a jeho akce často končily hned v zárodku, protože hráči špatně nebo nepřesně nahrávali. Nevyužívali ani rychlé nohy Lestienna nebo Nianga, takže obrana Juve neměla moc práce. Naopak se musel činit brankář Perin. Během posledního útoku první půle se opět vyznamenal Carlos Tévez, který nastřelil ruku protihráče. Ten ji měl u těla, takže penalta se pískat nemohla. Z následné dorážky pak Lichtsteiner napálil břevno!

Do druhé půle nastoupil v dresu Janova Marco Borriello, který nahradil Nianga. Mnoho štěstí ale svému týmu ani Borriello nepřinesl. Pět minut poté se při důležitém zákroku zranil brankář Mattia Perin, který musel následně střídat. Mezi tři tyče se postavil Eugenio Lamanna, který na rozdíl od svého kolegy neinkasoval. Musel ale likvidovat ránu Téveze, který se dostal k odraženému míči a pálil poměrně dobře. Po hodině hry mohl Juventus své vedení ještě zvýšit, ale to by musel Carlos Tévez proměnit pokutový kop. Roncaglia fauloval pronikajícího Pereyru a sudí Di Bello pískal, ale obávaný kanonýr Carlos Tévez selhal!

O chvíli později se pokoušel propracovat se do vážnější akce Llorente, ale nebylo mu přáno. Krátce poté se do zápasu dostal i Janov, i když je na chvíli. Marchisio našel svým pasem Pereyra, avšak ten hlavičkoval přímo do míst, kde stál pozorný Lamanna. Deset minut před koncem zápasu málem srovnal Diego Perotti, který si naběhl na centr Edenilsona na vzdálenější tyč, ale trefil jen zasahujícího Barzagliho! Uanveného Artura Vidala poté nahradil čerstvý Stefano Sturaro, ale ani on nedostal moc šancí se prosadit. Po třech nastavených minutách utkání skončilo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0 Tevéz

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Slejdy

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Vidal

Reagovat
Airus

Arturo nabírá formu, tak snad uvidíme super zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Carlitoo :33

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele