5. kolo
28.09.2014 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Janov CFC - UC Sampdoria 0:1

Janovské CFC nakonec prohrálo, slavné derby přístavního města skončilo nejtěsnějším možným rozdílem. O jediný gól se postaral talentovaný útočník Manolo Gabbiadini, který rozhodl ostře sledované utkání.

Slavné Derby della Lanterna přišlo ve vhodnou chvíli. Ani jeden z týmu neexceluje, takže tři body by pro každého z týmů byly vítaným výsledkem. Nakonec se ze tří bodů radují hosté, i když vzhledem k vývoji by možná utkání více slušela remíza.

První vážné komplikace pro tým trenéra Siniši Mihajloviće se staly po dvanácti minutách, když se zranil Vasco Regini. Jeho místo zaujal Djamel Mesbah. V obraně exceloval mladík Alessio Romagnoli, který přišel do Dorie na hostování z římského AS. Chilský útočník Mauricio Pinilla se dostal k centru z levé strany, jeho hlavička pořádně protáhla brankáře Viviana, který musel vytáhnout skvělý zákrok, aby zneškodnil povedenou ránu soupeře.

V prvním poločase si ani jeden z týmů nevypracoval vyloženou příležitost, takže se před očima diváků odehrávala poměrně neatraktivní půlhodina hry. Pěkný centr Mesbaha se zakroutil pěkně do šestnáctky, kde nechybělo opravdu mnoho, aby se k balonu dostal Eder. Obránci janovského celku si ale poradili.

Obránce Antonelli se dostal až do vápna, ale zde svým pasem nikoho ze svých spoluhráčů nenašel. Na pěkný centr Palomba naskakovala hned dvojice hráčů Sampdorie, ani jeden z nich ale na míč nedoskočil. Aby CFC zvýšilo své šance na bodový zisk, poslalo na hřiště záložníka Andreu Bertolacciho, který vystřídal Nicolase Burdissa. Mnoho štěstí to ale Grifům nepřineslo.

Téměř vzápětí se totiž prosadil Manolo Gabbiadini, který poslal po standardní situaci míč do vápna tak brilantně, že se jej nikdo ze spoluhráčů ani protihráčů nedotkl. S tím ale brankář Mattia Perin nepočítal, takže pustil míč až za svá záda - 1:0.

Stefano Okaka Chuka to zkusil z těžké pozice. Jeho střela ale prošla daleko mimo svatyně Janova. Střídající hrdina Manolo Gabbiadini sice hřiště opustil, ale jeho náhradník Gianluca Sansone se mohl zapsat do statistik zápasu. Jeho střela ale nakonec mířila mimo tři tyče. Další branky jsme se mohli dočkat na druhé straně, když si na míč do vápna naskakoval Mauricio Pinilla. Zkušený útočník Pinilla, po jehož hlavičce se míč snášel přesně k tyči, ale narazil na brankáře hostí. Brankář Viviano totiž předvedl skvělý zákrok a konečky prstů míč vyrazil.

Střídající záložník Nenad Krstičić se pokoušel zakončovat, ale neuspěl. Podobně se vedlo také Mauriciovi Pinillovi. A protože se Pinillovi lépe nevedlo ani napodruhé, končí Derby della Lanterna těsnou výhrou hostí. První janovské derby v sezoně bylo rozhodnuto jedinou brankou, kterou v závěru vsítil Manolo Gabbiadini. Mladý útočník potvrdil slova trenéra Mihajloviće o tom, že by mohl být rozdílovým hráčem.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Právě sem se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele