30. kolo
11.04.2015 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Janov CFC - Cagliari Calcio 2:0

Janovští Grifové zvládli náročné utkání s Cagliari a připsali si tři body. Janov si zvedl sebevědomí a je po této výhře na devátém místě. Cagliari zůstává předposlední. Na střelecké listině nalezneme jména M'Bayeho Nianga a Iaga Falquého, díky kterým si Grifové připisují tři body.

Prvních pár minut se na hřišti prakticky nic nedělo. Až v sedmé minutě se rohový kop snesl na hlavu Rossettiniho, jehož zakončení Lamanna s obtížemi vyrazil. Vyrazil jej ale jen k nohám Ceppitelliho, jenž zblízka napálil míč do tyče janovské svatyně! Cagliari bylo překvapivě aktivnější, ale nedokázalo své šance dotáhnout do úspěšného konce. Na přímý kop z poloviny hřiště si naběhl Sau, jenže prohrál svůj osobní duel s Nicolasem Burdissem. Cagliari hrálo o vše a z projevu týmu trenéra Zemana to bylo vidět. Trápí jej ale neschopnost zakončovat své šance.

Další obrovskou šanci Janov přežil poté, co se mladík M'Poku dostal k vápnu s míčem u nohy, na nic nečekal a krásnou ranou napálil břevno brankáře Eugenia Lamanny! Janov v této fázi zápasu spíše bránil a to ještě ne dostatečně úspěšně. Po rohovém kopu střílel ve vápně z voleje domácí Marchese, ale mířil jen nad bránu. Po půl hodině hry Falqué dostal kolmou přihrávku do vápna, ale nastřelil jen dobře zasahujícího brankáře Brkiće.

První poločas mnoho fotbalového projevu nenabídl. O to lepší nástup do druhého poločasu diváci na Stadio Luigi Ferraris viděli. Domácí Janov se totiž čtyři minuty po změně stran ujal vedení! Roncaglia pronikl z pravé strany s míčem do vápna a všiml si v něm dobře postaveného spoluhráče. Tím byl mladý talent M'Baye Niang, který je u Grifů na hostování z AC Milán. A protože obrana Cagliari nestihla zahrát ofsajd systém, Niang zakončoval sám a v klidu - 1:0 pro domácí tým.

Pokud se Cagliari chtělo vrhnout do útoku a vstřelit alespoň bod, nepovedlo se mu to. Krátce před hodinou odehraného času se totiž rozběhl s míčem k vápnu Diego Perotti, ke kterému obránci přispěchali velmi pomalým krokem. Ani jej nijak nebránili, takže Perotti v klidu nahrál na druhou stranu k volnému Iagovi Falquému. Ten na nic nečekal a ranou z první poslal míč do protipohybu brankáře Brkiće - 2:0.

Janov se dostal do tempa, zatímco na Cagliari padla "deka". Další střelu si připsal na konto opět Iago Falqué, ale tentokrát si s brankářem Brkićem neporadil. Zkušený gólman vyrazil míč na rohový kop. O chvíli později se k ráně zpoza vápna dostal střelec první branky, ale nebyl úspěšný. Pět minut před koncem M'Poku zkoušel přímou střelou pod břevno ohrozit Lamanu, ale Lamanna dokázal vyrazit míč na rohový kop. Rincón v závěru soupeře nepřekonal.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neprohra Gryfů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele