33. kolo
29.04.2015 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

AC Milán - Janov CFC 1:3

Další trapné vystoupení předvedli hráči AC Milán, kteří doma nestačili na FC Janov. Grifové vyhráli na San Siru zcela zaslouženě 3:1, přičemž nebýt fantastického výkonu Diega Lópeze, mohla být porážka Rossoneri ještě vyšší. Janov se tak posouvá na pohárové příčky, zatímco Milán se nadále propadá a o Evropě si může nechat jenom zdát.

Branky Janova obstarali v prvním poločase Bertolacci a ve druhém Tino Costa s Falquém, který proměnil penaltu. Čestný úspěch Rossoneri zaznamenal obránce Méxés. Utkání za domácí nedohrál vyloučený Jérémy Ménez.

Domácí vstoupili do zápasu přímo katastrofálně a nebýt Diega Lópeze, mohli po půlhodině klidně prohrávat 0:4. Španělského brankáře prověřila ofenzíva Janova už v první minutě, ale opora Milána Bertolacciho pokus vyrazila. Krátce na to López rychle vyběhl proti Costovi a do třetice vychytal i Nianga. Ve 22.minutě se hnal na branku domácích Falque a byl to znovu López, kdo ukázal svůj um. AC Milán se sice snažil kontrolovat hru, ale do nějakého nebezpečného zakončení se vůbec nedostal a když už to vypadalo, že se ke koncovce prodere Cerci, byl mu pískán útočný faul. Milánská defenzíva, natož hra, vůbec nefungovala, jediný kdo se s tím snažil něco udělat byl Cerci, po jehož dalekonosné ráně musel Perin vyrážet na rohový kop.

AC touto hrou v žádném případě nemohlo uspět, naopak bylo jen otázku času, kdy inkasuje první gól. A to se stalo ještě v prvním poločase, Bertolacci obehrál Ramiho a Lópezovi nedal žádnou šanci. Obrana AC působila doslova trapně a Janov vedl na San Siru zcela po zásluze 1:0.

Filippo Inzaghi musel o přestávce svým svěřencům leccos domlouvat, ale ti si z jeho slov mnoho nevzali. Ve 49.minutě totiž Grifové předvedli další hezkou akci a v Miláně už vedli 2:0. Falqué přihrál pod sebe na Tina Costu, který tvrdou ranou nekompromisně zvýšil skóre. Kouč Inzaghi to ještě nechtěl zabalit a na plac poslal v 54.minutě Giampaola Pazziniho. Aktivita AC se pak přeci jenom trochu zvýšila a nakonec po velmi dobrém obstřelu Méxése přišlo snížení na 1:2. Ale to bylo ze strany Rossoneri vše, následně spálil velkou šanci Kucka a od 72.minuty musel Milán dohrávat v početní nevýhodě. Jindy velký tahoun mužstva Jérémy Ménez uviděl za faul a následné protesty druhou žlutou kartu a sudí ho nemilosrdně vyloučil.

Janov měl šanci utkání definitivně rozhodnout ve svůj prospěch dvě minuty před závěrečným hvizdem, kdy se nejprve dostal do zakončení Falqué, kterého vychytal López, načež španělský brankář fantasticky lapil i dorážku exmilánského Marca Borriella. Milán šance na srovnání neměl, naopak v nastavení potřetí inkasoval. Abate fauloval ve vápně Lestienneho a nařízenou penaltu proměnil Falqué. Janov tak vyloupil San Siro výhrou 3:1 a posouvá se na pohárové pozice.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele