24. kolo
16.02.2014 15:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Gilardino spasil domácí Janov

Serie A dnes odpoledne prožila několik velice příjemných momentů a atraktivních zápasů. Jedním z nich byl bezpochyby také duel Janova s Udinese, který za mohutného přispění dvougólového Alberta Gilardina skončil konečnou remízou.

Domácí CFC vyrazilo na Zebry z Udine hned od úvodních minut a jasně dokazovalo svou motivaci. Týmu se v poslední době začalo dařit především díky změně trenéra a opětovnému probuzení střelce Alberta Gilardina. Ten si působení v ambiciózním celku užívá a potvrdil to také dnes odpoledne. K divoké remíze 3:3 přispěl kromě velkých šancí také dvěma zásahy.

Grifové se od úvodu pohybovali na polovině soupeře a do první šance se dostávali zejména ofenzivně ladění beci. Po Mottově akci si zajímavý centr připsal také De Ceglie. Brankář Mattia Perin mnoho práce neměl a na míč si pořádně sáhl až po dvaceti minutách hry. To jej tvrdou ranou zaskočil Domizzi, ale mladý brankář Grifů stihl dobře zakročit. Na nečekaný výlet do obrany soupeře se vydal také stoper Nicolás Burdisso, jehož rána ale byla včas zastavena soupeřem. Po půlhodině se poprvé ozval útočící Alberto Gilardino, populární zakončovatel ale napálil míč jen do dobře zasahujícího obránce Danila.

Když se v další akci netrefil přesně ani Antonelli, museli se domácí zlobit jen na sebe. Jejich soupeř totiž z čistajasna udeřil. Deset minut před koncem totiž míč propadl až k Dušanu Bastovi, který jej poslal za záda bezmocného Perina!

Scénář se opakoval také o chvíli později, neboť Luca Antonelli v nadějné příležitosti opět minul a hosté znovu trestali jejich krátkou nepozornost. Bruno Fernándes byl totiž ve správný čas na tom správném místě a jeho povedená rána poslala Udinese do dvoubrankového vedení! Lekce z produktivity slavila úspěch, Janov opět na chvíli zaváhal.

To však nebylo v první půli vše. Janov se stále nechtěl vzdát, takže Alberto Gilardino se ocitl hned ve dvou dobrých šancích. Možná to chvíli vypadalo, jako by domácí odmítali srovnání, protože Gilardino zahodil dvě obrovské šance. Renomé CFC za něj napravil až Moussa Konaté, který již v nastaveném čase první půle zakončil dobrý centr přesně pod břevno a Grifové mohli jít do druhého dějství s nadějí.

Tu však záhy po návratu na scénu uhasil Luis Muriel, který využil Burdissova faulu v pokutovém území a postavil se k exekuci penalty. Zkušený sudí Paolo Tagliavento udělil argentinskému obránci žlutou kartu a sledoval, jak útočný talent Luis Muriel přidává třetí branku.

Ani v té chvíli se ale celek z přístavního města nevzdával. Další obrovskou šanci sice spálil Moussa Konaté, ale dvacet minut před koncem utkání se již Gilardino poprvé prosadil. Dobrou práci odvedl Ivan Fetfatzidis, který našel nabíhajícího Alberta Gilardina skvělým pasem a ten si již zkušeně s mladým soupeřem v bráně Udinese poradil. A nebyla to jeho poslední branka, italský reprezentant skóroval také o deset minut později, kdy se dobře postavil a číhal na dorážku. K ní se opravdu dostal, i když se brankář Scuffet hodně snažil. Jeho obránci mu ale nepomohli, takže "Gila" mohl vrátit míč zpět do brány. Janov si tedy připsal bod a je jedenáctý. Zebry jsou se ztrátou čtyř bodů na třinácté příčce.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.Pro Ciffi atp.dodávám,že ani snad nepotřebuji,aby ta remíza vyšla hned v tomto zápase,protože každým dalším kolem se ta pravděpodobnost zvyšuje a tím logicky i výhra.Samozřejmě pokud to tou remízou skončí už nyní zklamán nebudu.Jak se říká nemusí pršet,stačí když kape

Reagovat
smazaný uživatel

X 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele