38. kolo
18.05.2014 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Římané s rezervní sestavou padli

Janov dokonal dílo zkázy a připsal si na závěr nepovedené sezony další cenný skalp. Porazil totiž o jednu branku slavné AS Řím. Toho ztráta bodů příliš mrzet nemusí, protože mu v zásadě o mnoho nešlo.

Poslední souboj v tomto ročníku Serie A se pro oba soupeře nesl ve znamení klidu a možnosti vyzkoušet co nejvíc možností. Domácímu Janovu už o nic nešlo, AS si pojistilo druhou příčku a Scudetto už svého majitele našlo. Podobala se tomu také základní sestava, kterou trenér Rudi Garcia poslal na hřiště. Do brány se postavil Lukasz Skorupski, v obraně nastoupil například mladík Tin Jedvaj. Od první minuty jsme mohli vidět Ricciho, naopak na Tottiho se nedostalo. Na trávníku byl také zkušený Rodrigo Taddei, pro kterého to bylo poslední utkání v tomto dresu.

Dnešní utkání braly oba týmy spíše na bázi cti, takže výsostně relaxační tempo odpovídalo jejich motivaci. AS navíc nemohlo počítat s mnoha hvězdami, mimo jiné to byli Miralem Pjanić, Kevin Strootman či Maicon. Na projevu Vlků to bylo samozřejmě znát, protože oproti rychlým protiútokům dnes ofenzivně ladění hráči často vraceli míč až na stopery. Poklidnou rozehrávkou se prezentovali také Grifové.

Ti zahrozili o něco později, když si na centr ze strany naběhl do vápna zkušený křídelník Giuseppe Sculli a hlavičkoval. Mladý polský brankář ale skvěle zareagoval a míč se štěstím vyrazil. Obdobně se ukázal také mladík Mattia Perin, který zůstal klidný a hlavičku nabíhajícího Destra brilantně vyrazil. Likvidovat musel také náběh Adema Ljajiće, který nakonec ještě posunul míč před bránu. Před mladíčkem Riccim ale zareagoval obránce Marchese a balon odkopl. I Janov měl své šance, ale Centuriona zablokoval stoper Mehdi Benatia.

Po skvělém zákroku Nainggolana utíkal na bránu Perina Destro, ale nabíhajícímu Belgičanovi míč nenahrál a sám vystřelil. Jeho slabou střelu brankář Janova v pohodě chytil. Marcheseho střela byla příliš nepřesná. Ve hře AS hodně chyběla lehkost, bylo vidět, že Garciův tým bere utkání opravdu spíše jako důstojnou rozlučku s úspěšnou sezonou. První poločas uzavřel po dobré spolupráci s Ljajićem veterán Michel Bastos, jehož cesty po skončení sezony míří zpět do mateřského klubu v Emirátech.

Giallorossi se pokoušeli dostat se do vedení atraktivní hrou, ale jejich ofenzivní choutky často narážely na neprostupnou obrannou linii domácího týmu. Pod vedení bývalého hráče Burdissa se CFC úspěšně bránila nemnohým atakům hostí a samo vyráželo do brejků. Po hodině hry se trenér Rudi Garcia rozhodl dopřát odpočinku mladíkovi Riccimu a nahradil jej spoluhráčem z Primavery Mazzitellim. Sudí Irrati začal vytahovat karty, protože na hřišti se přitvrdilo. Bohužel jsme se ale nedočkali žádného ofenzivního představení.

Nezměnil to ani kapitán Francesco Totti, který nahradil unaveného a nevýrazného Adema Ljajiće. Dvacet minut před koncem se na hrací ploše objevil řecký univerzál Giannis Fetfatzidis, který utkání rozhodl. Naběhl si za obranu soupeře, která chvíli nepřesně rozehrávala a lehkým obloučkem snadno překonal mladého brankáře Skorupského v bráně AS!

I když se Římané jevili jako aktivnější celek a snažili se po většinu utkání tvořit hru, nakonec padli o jedinou branku. Pozitivem dnešního utkání je bezesporu množství mladých hráčů, kterým dal francouzský elegán příležitost. Symbolický duel mezi AS a lídrem z Turína skončil jasně - zatímco Bianconeri hladce zvítězili, AS pojalo utkání v relaxačním tempu. Byli to přesto právě Římané, kteří dodali Juventusu poměrně vyrovnaného protivníka a přispěli tím k atraktivitě ligy.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Fetfatzidis

Reagovat
kopajda

gól z ofsajdu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele