13. kolo
25.11.2013 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AS nedokázalo porazit Cagliari

Ani devadesát čtyři minut nestačilo Římanům ke vstřelení branky! Cagliari tak nadále zůstává jejich neoblíbeným soupeřem, neboť ani dnes domácím příliš roli favorita neusnadnilo. Hlavní zpráva dne ale spočívá v tom, že Serie A mění lídra.

Olympijský stadion v Římě hostil již druhé slavné utkání ve dvou dnech, po duelu v rugby následoval souboj domácích fotbalistů AS s Cagliari. Sardinský klub není v hlavním městě příliš oblíbeným soupeřem, protože na jeho obranu zatím Vlci nedokázali vyhrát pokaždé. Po vítězství Juventusu v zápase s Livornem se ale domácí tým musel také ukázat, pokud chtěl znovu získat první příčku. Mohl mu pomoci návrat stoperské dvojice Benatia - Castán, k dispozici byl také Gervinho. Na lavičku usedl rekonvalescent Mattia Destro, který doléčil dlouhotrvající zranění kolene. Cagliari se musel obejít bez Radjy Nainggolana, který je jednou z největších postav Lopezova týmu. Na svého syna Danieleho se byl osobně podívat také Bruno Conti.

Římané si připomínali nedávno zesnulou legendu jménem Amedeo Amedei, takže se tribuny Olimpica měly zaplnit už jen z principu. Po úvodním chorálu vyběhly obě jedenáctky na hrací plochu. Úvod zápasu by se ale dal přirovnat k nedávnému utkání v rugby, protože k vidění bylo mnoho faulů a jen málo příjemných akcí. První střelecký pokus si na svůj účet připsal nejlepší střelec AS Alessandro Florenzi, ale bránu minul. Avramov měl práci také se střelou Pjaniće. V pokutovém území se po narážečce dostával k míči Florenzi, ale sudí Domenico Celi faul neviděl. Ani hosté se ale nehodlali vzdát a díky pevné obraně mohli bez starostí vyrážet k rychlým protiútokům. Jeden z nich zakončil po Cossuově centru Victor Segundo Ibarbo, který neskóroval jen díky skvělému De Sanctisovi.

Od té doby se AS plně ujalo otěží utkání, i když rozhodující element v podání kapitána Tottiho chyběl. Po centru Doda se do hlavičky opřel uzdravený útočník Gervinho, ale pokus bývalého hráče Arsenalu zastavila tyč! Vlci stupňovali svůj tlak a ofsajdovou past překonal Kevin Strootman. Holandský záložník ale po zpracování nepřekonal brankáře Avramova! Římané dopláceli na nedůraz v pokutovém území a dobře organizovaná obranná linie Cagliari jim příliš mnoho akcí nepovolila.

Také úvod druhé půle patřil jednoznačně domácím, když Dodo centroval na Alessandra Florenziho. Střelu z voleje od mladého záložníka ale Avramov perfektně vyrazil. Neúnavný veterán Douglas Maicon si dobře odvedl svou defenzivní práci a spěchal do pokutového území soupeře. Těsně před ním natáhl ke střele a jen výtečný zákrok Vlady Avramova mu zabránil v oslavě dalšího gólu na italských trávnících. Hosté se především bránili, ale tlak AS byl zcela platonický. Římanům zkrátka chybí osobnost Francesca Tottiho a navíc postrádají také zakončovatele. Při vší úctě k Marku Borriellovi či dnes nevýraznému Ademu Ljajićovi, útok je největší slabinou současného Říma.

Po sérii několika nedovolených zákroků na obou stranách se začalo přiostřovat, na což sudí Domenico Celi reagoval zvýšením počtu karetních trestů. Navíc se za protesty nechal na tribunu posadit trenér Rudi Garcia, jenž evidentně nesouhlasil s některými výroky zkušeného arbitra. Vlci se snažili vstřelit branku v závěrečných fázích utkání, ale proti Gervinhově hlavičce k tyči se vyznamenal opět nepřekonatelný Vlada Avramov a skvělým zákrokem zajistil Cagliari bod. Série bez výhry v podání AS se protahuje na tři zápasy a první místo mu uniká...

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Je skoda ze AS ztratili kde nemeli,ale verim ze vstoupi opet na vyteznou vlnu a vyhraji 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Snad už konečně prohrajou

Reagovat
hradec

AS Řím 2:0 Cagliari Calcio

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

končím se sázením

Reagovat
smazaný uživatel

taky....poslední zápas na tiketu

Reagovat
smazaný uživatel

to Cagliar bylo moc moc marné. Akorát betonovali jak v Prešově. Fakt ubohost.AS zas nevyužilo golovky no i

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele