6. kolo
01.10.2011 18:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Tři římské zásahy potopily Atalantu!

Luis Enrique prokazuje, že důvěru v něj vkladenou dokáže splatit. Prosadili se i oba noví útočníci AS, Atalanta korigovala těsně po poločase.

Řím začal utkání velmi aktivně, rychlé kombinace ale hráči zakončovali nepřesnými střelami. Ty, které do hostující brány mířily, zneškodnil brankář Consigli. Mezi třemi tyčemi AS nastoupil Bogdant Lobont, zraněný Maarten Stekelenburg utkání sledoval jen z tribuny. Jeho konkurent ale příliš práce neměl, římská obrana tentokrát fungovala velmi disciplinovaně. V útoku nastoupili vedle Tottiho Bojan Krkič s Pablem Osvaldem.

Velmi speciální musel být zápas pro novou posilu Atalanty, Mattea Brighiho, jenž v týmu z Bergama od léta hostuje právě z Říma. V záložní řadě 'Giallorossi' udělal Luis Enrique jednu malou změnu, oproti předpokládanému start Pizarra naskočil na jeho místo ofenzivnější Fabio Simplício.

Po úvodním oťukávání obou týmu měl první vážnější šanci v utkání obránce Nicolas Burdisso, Tottiho rohový kop ale hlavou do sítě neusměrnil. To ale po chvíli napravil mladíček Krkič. De Rossi našel výbornou nahrávkou dobře rozběhnutého útočníka a ten zkušeně propasíroval míč mezi obráncem a brankářem hostí - 1:0 pro AS.

O chvíli později měla šanci také Atalanta, hlavičkou ale Manfredini Lobonta nepřekonal. Za to přišel trest v podobě druhého gólu. Rohový kop Tottiho sice obrana odvrátila, míč ale perfektně vrátil do ohně Aleandro Rosi, Pablo Osvaldo si pohlídal ofsajdovou hranici a přes brankáře Consigliho zakončil.

První poločas nabídl například ještě ránu Francesca Tottiho, ale tempo postupně upadalo a držení míče vyhrávala Atalanta. Do druhého poločasu jakoby nastoupil úplně jiný tým z Bergama. Po několika drobných chybách celé hry AS se po rohovém kopu prosadil útočník Germán Denis a vstřelil kontaktní branku.

V tu chvíli Atalanta sebrala síly a vrhla se do útoku. Držení míče opět na její straně, šance domácích ubývaly a množily se šance hostí. Schelotto svou hlavou mířil nad Lobontovu svatyni a vrátit domácím dvoubrankové vedení mohl kapitán Totti, jeho střela ale bránu Consigliho o pár centimetrů minula.

Luis Enrique vystřídal Bojana i Tottiho, nahradil je Pizarrem a Borinim, hra ale přesto trochu ztrácela tempo i přesnost. Všechny tři body vzápětí pojistil Fabio Simplício, jehož skvělou narážečkou poslal do šance Pjanič a brazilský záložník přeloboval Consigliho - 3:1 pro AS.

Dnešní zápas ukázal, že se Řím pomalu sehrává, Osvaldo že pálit umí a že i vítězná série Atalanty jednou skončí...

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Francesco Totti AS

první pořádná prověrka...tady se ukáže jestli nám ta výhra v Parmě psichycky pomohla nebo ne

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyt bodoveho odectu tak je atalanta na prvnim miste,uvidime jak se ji bude darit dal.... tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Veselac

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

dobře bojan

Reagovat
smazaný uživatel

nevidel som ten zápas tak nemôžem hodnotiť ale výsledok má teší :) dobře my :) žeby konečne sme našli liek na góly ?

Reagovat
smazaný uživatel

konečně vítěství, proč za nehrál gago

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele