37. kolo
09.05.2010 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Řím - Cagliari Calcio 2:1

Římské AS si díky Francescu Tottimu udrželo naděje na zisk mistrovského titulu. Giallorossi to ale měli hodně těžké, po většinu zápasu měli obrovskou smůlu a dokonce prohrávali. Spravedlnost ale nebyla slepá a AS Řím nakonec bralo za výhru 2:1 zaslouženě všechny tři body.

V prvním poločase se hrálo na jednu branku, a to sice na branku Cagliari. AS Řím mělo drtivou převahu, ovšem žádná z šancí neskončila v brance. Už v 8. minutě měli hosté velké štěstí, kapitán Francesco Totti totiž napálil levou tyč Marchettiho branky. Vzápětí měl další obrovskou příležitost Luca Toni, obrovitý útočník z otočky vystřelil, jenže Marchetti byl připraven. Šance Říma pokračovaly, Totti mířil vedle a De Rossiho zblízka vychytal brankář Cagliari. Brankou neskončil ani hlavičkový pokus Toniho, jemu míč přihrál Perrotta, Marchetti byl prostě k nepřekonání. Riise a Menéz z dobrých pozic přestřelili a Marco Motta trefil další tyč. Když už se Římu podařilo skórovat, tak branka nebyla uznána, Perrotta byl totiž v postavení mimo hru. Vlci marně bušili na branku Cagliari, po prvním poločase se hrálo 0:0.

Druhé dějství nabídlo prakticky stejnou podívanou. První šanci Římanů v průběhu druhé půle měl Toni, hlavou ale zamířil vedle. Do jediné stoprocentní šance Cagliari se dostal Matri, Julio Sergio proti němu skvěle zasáhl. Výborný zákrok předvedl i Marchetti, když Tottiho střelu vyrazil s vypětím všech sil na rohový kop. Cagliari znovu pomohla branková konstrukce, Riiseho tečovaná rána skončila na břevně. Následnou pumelenici Taddeie zlikvidoval Marchetti.

AS mělo velkou smůlu, tu navíc umocnil inkasovaný gól. Lazzari z přímého kopu propálil vše, včetně Julia Sergia. Bylo to z velké dálky a branka tak trochu jde na vrub římského brankáře - 0:1. Smůla Říma pokračovala, Totti byl před Marchettim úplně sám, brankáře hostí přehodil, jenže zároveň přehodil i celou branku. V 79. minutě se smůa konečně prolomila, Totti se dostal v pokutovém území k míči a umístěnou střelou na zadní tyč vyrovnal - 1:1. Giallorossi pokračovali v náporu, De Rossiho dělovka skončila těsně vedle a v 82. minutě se kopal pokutový kop. Jeden z obránců totiž zahrál rukou a Totti penaltu proměnil - 2:1 pro AS Řím. Domácí už si výsledek pohlídali a drží krok s Interem.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
smazaný uživatel

Forza ASR,merda Lazio,merda Inter. Grande AS ROMA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Merda AS ROMA

Reagovat
smazaný uživatel

MERDA Fortuzo Forza ASR,

Reagovat
smazaný uživatel

MERDA Marconi Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Grazzie ROMO Grazzie FRANCE !!!! Totti je stale hviezda a vzdy bude aj ked hrac ako Balotelli si to nemysli...Totti mu urcite posle spravu ze kto ma skoncit FORZA TOTTI na buduci tyzden to bude sialene a zaujimave... inter 4:3 skoda ... ale boli lepsi .. zasluzene vyhrali .... tak o tyzden sa uvidime .... PER SEMPRE ROMA !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele