23. kolo
08.02.2009 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Řím - Janov CFC 3:0

AS Řím doma přejel CFC Janov rozdílem třídy a na svého soupeře se tak bodově dotáhl. Svůj debut v dresu Giallorossi si odbyl pravý obránce Marco Motta, jenž ještě v prvním poločase nahradil zraněného střelce první branky Cicinha.

Hosté nastoupili v netradiční barevné kombinaci, a to sice modro-bíle pruhované dresy. Rossoblu měli první velmi nebezpečnou šanci utkání. Giuseppe Biava si naskočil na hlavičku a rozezněl břevno Doniho branky. Na druhé straně se činil Rubinho proti Vučiničovou nájezdu. Nicméně Římané se ujali vedení ve 26. minutě. Krásná kombinace Brighiho, Tottiho a Perrotty vyústila ve finální přihrávku na Cicihna, jenž měl již lehkou úlohu. Cicinho však o chvíli později musel z utkání odstoupit pro zranění a uvolnil místo zimní posile, Marcu Mottovi.

Druhý poločas začali Římané s bravurou. Daniele De Rossi provedl průnik ve středu hřiště a následně lobem našel Mirka Vučiniče, který dělovkou z voleje prostřelil Rubinha. V 51. minutě se pokoušel překvapit brankáře hostí chytrým lobem Francesco Totti, ale mířil příliš vysoko. O tři minuty později přišel šok pro domácí. Rodrigo Taddei dostal za ostrý loket do tváře soupeře červenou kartu a Řím musel dohrávat o deseti.

Následovala skvělá šance Janova. Před prázdnou brankou a dotírajícím Diegem Millitem odkopával míč na poslední chvíli Max Tonetto. Zhruba po hodině hry měli diváci k dispozici hrůzný obrázek. Philippe Mexes šel do střetu s brankářem Rubinhem karatistickým způsobem a trefil jej do oblasti hrudníku. Rubinho nebyl s to pokračovat a do branky Janova se tak postavil Alessio Scarpi.

Krásná akce Janova přišla několik minut na to. Boško Janković si narazil s Thiagem Mottou, který jej skvěle uvolnil patičkou. Janković však ještě vrátil svému kolegovi, který ale neuvěřitelně přestřelil z malého vápna. Následně se červenalo i na straně hostí. Giuseppe Sculli nalétl zezadu kolenem do Francesca Tottiho a sudí Rocchi jej okamžitě vykázal ze hřiště.

Jako blesk z čistého nebe vystřelil Boško Janković v 85. minutě. Alexandre Doni však jeho dělovku elegantně vyrazil. Janovští ke konci utkání zamkli domácí. Centr Omara Milanetta prolétl celým vápnem až k Ivanu Jurićovi, kterého však výtečně vychytal Doni. V nastaveném čase přidal hřebíček do janovské rakve Julio Baptista. Brazilec si pohrál s obráncem, nekompromisní střelou z vápna zavěsil a stanovil na konečných 3:0.

Autor: Pavel Bartl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak klucí ušatí, tohle musíte vyhrát! A čtvrtý flek bude na dosah.

Porme Roma...

Tip 1:0 (72´ Totti z přímáku k levé tyči dolů )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele