20. kolo
16.04.2024 21:15 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů Sportingu (© AFP)

Sporting v dohrávce těsně udolal Famalicão a opět se přiblížil k ligovému titulu

Lisabonský gigant Sporting v úterní dohrávce 20. kola nejvyšší portugalské soutěže zavítal do Famalicãa, kde přivítal místní FC, a nakonec díky trefě krátce po odehrané čtvrthodině zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce si tedy upevnil vedoucí příčku se sedmasedmdesáti body a pět kol před koncem si vytvořil celkem pohodlný sedmibodový náskok před městským rivalem Benficou, který určitě hodlá udržet až do úplného konce.

CP se naposledy radovalo z portugalského titulu před třemi lety, a nyní má dokonce šanci na double, protože koncem května ho čeká finálový duel v Taça de Portugal proti jinému velkému konkurentovi z Porta. Domácí celek naopak přišel o svou čtyřzápasovou šňůru bez ligové porážky a aktuálně mu tedy stále patří osmá příčka s pětatřiceti body. Svěřenci trenéra Rúbena Amorima začali nebojácně a do vedení se mohli dostat již ve 13. minutě.

Po hezké přihrávce do volného prostoru totiž vypálil z dobrých dvaadvaceti metrů Daniel Braganca a svým unikátním projektilem orazítkoval spodní okraj břevna, od kterého se míč odrazil do zad brankáře Luíze Júniora a ten ho pak na poslední chvíli pohotově ukryl ve svých rukavicích. Neuběhlo však ani dalších šest minut a Sporting přeci jen vsítil jediný gól této úterní dohrávky.

Přesnou mušku měl pětadvacetiletý záložník Pedro Gonçalves, když si po finální přihrávce Trincãa posunul míč do pokutového území soupeře a pak i s trochou štěstí obstřelil vyběhnutého Luíze Júniora. Hosté si poté s přehledem hlídali hubený náskok a navýšit ho mohli zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, ale Morita z otočky nadvakrát zamířil o kousek vedle pravé konstrukce.

Famalicão chtělo nečekaně vyrovnat v předposlední minutě základní hrací doby, nicméně když Nathan ve vynikající pozici špatně zpracoval balón a záhy o něj přišel, tak se výsledek již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele