1. kolo
05.08.2022 21:15 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Benfiky (© AFP)

Benfica se s Aroucou nemazala a na úvod nové sezóny ji snadno přehrála o čtyři branky

Benfica čeká na ligový titul poměrně dlouho a v úvodním utkání tohoto ročníku portugalské ligy jasně naznačila, že si ho už nechce nechat utéct. Po úterním vítězství ve 3. předkole Ligy mistrů nad dánským Midtjyllandem (4:1) totiž předvedla suverénní výkon i proti Arouce (4:0). Ve dvou dosavadních zápasech tak nasázela již osm branek a odchod hvězdného uruguayského kanonýra Darwina Núñeze do anglického Liverpoolu ji prozatím vůbec netrápí.

Domácí dominovali na trávníku od samého začátku a hned první vážnější šanci z 8. minuty přetavili ve vedoucí trefu. Po parádní akci na jeden dotek odcentroval z levé strany téměř od brankové čáry Álex Grimaldo a našel hlavičkujícího Gilberta, který z osmi metrů razantně zavěsil k levé tyči kolem marně se natahujícího gólmana De Arruabarreny. Hosté ojediněle hrozili z brejků, ve 20. minutě byl však na poslední chvíli zablokován Mujica.

Přesně po odehrané půlhodině se na opačné straně probojoval až před hostujícího strážce důrazný David Neres, ovšem nová posila Benficy se z hodně ostrého úhlu neprosadila. Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta přidali druhou uklidňující trefu ve 42. minutě. Po chybné rozehrávce soupeře odvedl na levém křídle vynikající práci Rafa Silva. Ten následně oslovil zakončujícího Gonçala Ramosa a po jeho hlavičce do břevna dorážel taktéž hlavou do zcela odkryté branky právě dobře postavený Rafa Silva.

Zřejmě rozhodující moment páteční předehrávky se zrodil v nastaveném čase úvodního dějství. Po přečíslení dva na jednoho zatáhl za záchrannou brzdu Quaresma a ve vyložené brakové příležitosti poslal k zemi unikajícího Rafu Silvu. Rozhodčí Manuel Mota mu sice nejprve ukázal žlutou kartu, ale po přezkoumání videozáznamu rovnou tasil kartu červenou. Následný přímý volný kop Grimalda těsně minul bližší šibenici, vzápětí však přeci jen udeřil Enzo Fernández.

Teprve jednadvacetiletý argentinský záložník se opřel do odraženého balónu ze čtrnácti metrů a svou pumelicí našel mezírku mezi nohama De Arruabarreny - 3:0. Po změně stran tempo výrazně opadlo a utkání se spíše dohrávalo, Benfica i přesto dokázala udeřit ještě jednou. V 86. minutě zaznamenal svůj druhý gól v tomto střetnutí nezastavitelný Rafa Silva, jenž po zpětné nahrávce střídajícího novice Alexandera Baha stanul zcela sám před hranicí brankového území a bez větších potíží rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele