18. kolo
31.01.2023 22:15 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Benfica opět úřadovala a po hladkém vítězství v Arouce vede už o deset bodů

Benfica po rozpačitějším vstupu do druhé části sezóny opět stabilizovala své výkony a nyní s velkým přehledem porazila sebevědomě hrající Aroucu po výsledku 3:0. V nejvyšší portugalské soutěži tak zvítězila již potřetí za sebou a z posledních pěti utkání získala solidních třináct bodů. S padesáti body si proto upevnila vedení v portugalské lize s velkým desetibodovým náskokem na druhou Bragu, ta na druhou stranu disponuje hned dvěma duely k dobru.

FC naopak přišlo o třízápasovou šňůru bez porážky a v tabulce zůstává na sedmé příčce se šestadvaceti body. Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta začali dle očekávání aktivněji, jenže dobrých pětadvacet minut se k ničemu nebezpečnému nedostali. Nicméně ihned na to udeřili, když se podeváté v tomto ligovém ročníku prosadil třicetiletý záložník João Mário.

Ten po autovém vhazování a následné skvělé přízemní kombinaci svých spoluhráčů obdržel finální přihrávku od Aursnese před zcela prázdnou branku a tu z bezprostřední blízkosti neminul. V prvním poločase se pak nic dalšího nepřihodilo, stejný hráč navýšil náskok svého týmu devět minut po výměně stran. Navíc to byla jeho desátá trefa v probíhající sezóně, která ho rázem vyhoupla na dělené třetí místo ligových kanonýrů.

Tentokráte po geniální patičce Gonçala Guedese a chytrém přepuštění Aursnese vystřelil nikým neatakován ze středu šestnáctky a svůj přízemní pokus usměrnil do protějšího spodního růžku. Arouca chtěla zdramatizovat toto utkání v polovině druhé půle, ale střela Alana Ruize z velké vzdálenosti proletěla o půl metru vedle pravé konstrukce.

SL definitivně pečetilo svůj úspěch v 80. minutě, neboť střídající chorvatský útočník Petar Musa využil výtečného náběhu Davida Nerese i následného šťastného odrazu a z deseti metrů pohotově obstřelil bezmocného brankáře De Arruabarrenu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele