24. kolo
08.03.2020 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Snadná premiéra pro Amorima. Sporting porazil oslabený Aves 2:0

Jednodušší premiéru na lavičce Sportingu si Rubén Amorim zřejmě představit nedokázal. Jeho tým měl proti poslednímu Avesi od 20. minuty převahu dvou mužů a po poklidném průběhu utkání zvítězil 2:0.

Byly to právě červené karty, které jako první probudily emoce na hřišti. V 9. minutě se Macedo dostal k volnému míči ve středu hřiště o moment později než Wendel a prošlápl brazilskému středopolaři kotník. Sudí Oliveira Macedovi prvně udělil žlutou kartu, kterou po kontrole videa přehodnotil na červenou.

Už tak složitou situaci hostům o necelých deset minut později ještě více zkomplikoval Fernando, který prohrál ve středu hřiště souboj s Wendelem a zatáhl jej za trenýrky. Za tento zákrok obdržel žlutou kartu, která byla již jeho druhou a Aves mělo po dvaceti minutách pouze devět hráčů na hřišti.

Přesto se na Sportingu projevovala nesehranost a domácí hráči se těžko dostávali do větších šancí. Nejvíc to na Estádio de José Alvalade zahučelo až na konci prvního poločasu, kdy se Šporar kličkou zbavil Diakhitého, ale v nadějné pozici se ustřelil. V nastaveném čase pak došla trpělivost Viettovi a dělovkou z dálky orazítkoval břevno.

Ani po změně stran Sporting v ofenzivě nijak neexceloval a do pokutového území se dostával zejména díky centrům. Jeden takový se povedl v 62. minutě z levé strany Wendelovi, který přesně našel Šporarovu hlavu a slovinský útočník otevřel skóre zápasu.

O pět minut později bylo v Lisabonu ještě veseleji. Cabral svým centrem nastřelil v šestnáctce ruku kapitána Figueireda a rozhodčí Oliveira nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Vietto a zkušeně poslal míč na opačnou stranu, než kterou si vybral brankář Beunardeau.

Sporting si již zbylý průběh utkání proti oslabenému a odevzdanému soupeři pohlídal a výsledkově zvládl vítězně svou premiéru pod novým trenérem Rubénem Amorimem.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele