25. kolo
05.06.2020 20:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Braga prohrála na půdě Santa Clary a podtrhla špatné kolo favoritů

Fotbalisté Bragy nevyužili možnosti výrazněji uskočit Sportingu v ligové tabulce prohráli ve strhujícím utkání na Azorských ostrovech se Santa Clarou 3:2. Hosté sice v utkání dvakrát vedli, ale odhodlaný domácí tým dokázal průběh utkání zvrátit.

K první výraznějšímu vzrušení na hřišti došlo až ve 20. minutě, kdy byl v pokutovém území sražen k zemi Trincao a sudí Dias ukázal na penaltový puntík. K exekuci penalty se postavil kapitán Fransérgio a brazilský útočník nabídnutou příležitost s přehledem proměnil.

O čtvrt hodiny později prokázali domácí fotbalisté více odhodlání na levém křídle a Sanusi poslal přízemní centr na hranici pokutového území k Thiago Santanovi, který skvělým angličanem vyrovnal skóre zápasu.

Santa Clara mohla jít hned vzápětí po zmatcích v rozehrávce Bragy do vedení, ale z úhlu střílející Sanusi napálil pouze rameno připraveného brankáře Matheuse. Na brazilském brankáři ztroskotal opět z podobného místa Sanusi i o několik minut později.

Na neproměněné šance domácí doplatili po změně stran. V 56. minutě z levého křídla poslal zpětnou přihrávku Sequeira na Trincaa a posila Barcelony pro příští sezónu nekompromisně zakončila přesnou střelou k tyči.

Zvratem v utkání byl faul Raúla Silvy v pokutovém území, po kterém rozhodčí Dias nejenom nařídil pokutový kop, ale také udělil Silvovi už druhou žlutou kartu v utkání a stoper hostů tak šel předčasně do sprch. Nařízenou penaltu do protipohybu Matheuse bez problému proměnil Santana.

I v deseti lidech to mohla být Braga, kdo nakonec zvrátí skóre na svou stranu. V 90. minutě ale Fransérgio nedokázal sám před brankářem Rochou zpracovat míč a dobíhající Wilson Eduardo se již ke střele kvůli skvělému zásahu brankáře nedostal. Nakonec to byla Santa Clara, kdo se radoval z pozdního gólu. V druhé minutě nastavení dostal až příliš prostoru na levém křídle Lincoln a přesným přízemním centrem našel Carvalha, který splnil práci útočníka a rozhodl o výhře Santa Clary.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele