základní část, 7. kolo
30.04.2011 12:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

CSKA Moskva - Spartak Moskva 0:1

Spartak díky Ariho gólu dokázal porazit CSKA a prodloužil tak svou vítěznou sérii po odchodu trenéra Valerije Karpina z této funkce na tři zápasy. Ve střetnutí bez velkých gólových šancí vše vyřešila střela zpoza brankoviště.

Zápas oba týmy začaly pozvolna, hra byla soustředěna ve středu hřiště, kde zpočátku červeno-bílí svého soupeře přehrávali. Dobře hrál Šešukov, útočné akce rozjížděl Dzjuba. Ale nic konkrétnějšího se u brány Akenfejeva nevytvářelo. To samé platilo i o opačné straně, kde působili Vágner s Doumbiou. Až v 18. minutě Dzjuba obdržel pas v pokutovém území CSKA, jenže byl odmáván ofsajd. Během následujícího útoku se balón dostal až k Arimu a ten se hlavou pokusil překonat Akinfejeva. Jeho střela však byla velice nepřesná.

Armějci se probudili až ve středu poločasu. Předvedl se Mamajev, jenž prošel středem hřiště a nakonec byl faulován Suchým. Český obránce za to obdržel žlutou kartu. Ignaševič z přímého kopu trefil jen zeď. Pak převzali iniciativu domácí. Pět minut na to se totiž Honda z levé strany prorval dopředu, poslal míč na Doumbiu, jenže toho obránci Spartaku nenechali vystřelit.

Po rozehrání standardní situace Doumbia posunul balón na Gonzáleze a ten poslal míč nad bránu. Ke konci poločasu se napětí ve hře zvýšilo, málem dokonce došlo k potyčce mezi Mamajevem a Cariocou, který zezadu kopl do soupeře. Nakonec prakticky ani jednu nebezpečnou situaci v první půli téměř sedmdesát tisíc fanoušků nevidělo.

Po přestávce pokračovaly oba týmy v průměrném tempu a s velkým počtem chyb. Až v 58. minutě se nakonec ukázal Vágner, když z hranice pokutového území vystřelil, jenže balón se od Suchého odrazil na roh. První změnu udělali hosté. V 62. minutě přišel na hřiště Welliton. Zápas dohrál Makejev. Ovšem chvíli na to dohrál i střídající Brazilec, protože se zranil.

Sluckij poslal na hřiště namísto kulhajícího Mamajeva Rahimiće. V 72. minutě utekl Oliseh Kombarovovi, avšak nedokázal překonat Dikaně. Nakonec se diváci dočkali gólu. Zprvu Kombarov vystřelil z přímého kopu, Akinfejev s obtížemi vytěsnil a následně Ari z dvaceti metrů poslal přesnou střelu do vzdálenějšího dolního rohu. Sluckij se ještě pokusil zvrátit výsledek, když do hry pustil Tošiće s Necidem. Ovšem skóre se nakonec neměnilo a tak Spartak v derby porazil CSKA 1:0.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (4)

Přidat komentář
didosh

Jasná jednička

Reagovat
lubik

jasna dvojka

Reagovat
Filipow

Aneb, po boji je každý generál..

Reagovat
lubik

jasny to mel byt maly vtipek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele