8. kolo
08.10.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Hwang Hee-chan (© AFP)

Jihokorejec z Wolves opět mířil přesně, porážku Aston Villy odvrátil premiérový gól Torrese

Duel osmého kola Premier League mezi domácím Wolverhamptonem a Aston Villou skončil remízou 1:1. Branky padaly až po změně stran. Tu první vstřelil ve výborné formě hrající Hee-Chan Hwang poté, co mu míč naservíroval po skvělé individuální akci Pedro Neto. Hosté však brzy přispěchali s odpovědí, když dělbu bodů zařídil v pádu Pau Torres. Španělský obránce se na anglické půdě prosadil vůbec poprvé od přestupu z Villarrealu.

Aston Villa předvedla v minulém kole svůj dosavadní nejlepší výkon v letošní sezoně, když na domácí půdě porazila Brighton vysoko 6:1. Hattrickem a asistencí v tomto klání zazářil Ollie Watkins, jenž měl být postrachem i pro obranu Wolves. Ti ovšem nastupovali do utkání skvěle naladění, jelikož si v posledním duelu vyšlápli na Manchester City, který doma porazili 2:1. Výhodou jim byl i fakt, že v týdnu nemuseli absolvovat žádné utkání, zatímco Villans svedli ve čtvrtek bitvu v Konferenční lize.

První velkou příležitost si vypracovali v sedmé minutě hosté. Po skvělé přihrávce Johna McGinna na zadní tyč se ke střele z voleje odhodlal Matty Cash, jehož pohotové zakončení zlikvidoval pozorný José Sá. Vlci se k ohrožení branky The Lions dostali až po půlhodině hry, kdy jen těsně vedle pravé tyče mířil Rayan Aït-Nouri, jemuž míč do dobré příležitosti naservíroval Hwang. Alžírský obránce se následně ocitl v centru dění i v jiné pozici, když byl tvrdě knockoutován ramenem Cashe.

Krátce po návratu ze šaten vyslal další skvělý pas McGinn, tentokrát se ho pokoušel do brány uklidit Watkins, jenže v bráně Wolverhamptonu znovu ukázal své umění Sá. V 53. minutě pak předvedl povedenou individuální akci Neto, který svůj dravý průnik po pravé straně zakončil nahrávkou na levačku Hwanga, od níž se dostal míč do sítě. Villans ale brzy vyrovnali poté, co si skluzující Torres našel na zadní tyči nadýchaný centr Watkinse. V závěrečném nastavení pak ještě oslabil Vlky Mario Lemina, jenž za komické zatažení za trenýrky protihráče vyfasoval druhou žlutou kartu. Těsně před závěrečným hvizdem orazítkoval tyč hlavičkující Watkins.

Wolves tak na vítězství proti Citizens nenavázali a doma získali bod. V následujícím kole se 21. října střetnou s Bournemouthem, Villans změří o den později síly s West Hamem.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele