25. kolo
17.02.2024 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Dvougólový střelec Joao Gomes (© AFP)

Ofenzivní trápení Tottenhamu potrestal dvougólový Gomes

Fotbalisté Tottenhamu prohráli ve 25. kole Premier League s Wolverhamptonem 1:2. Hosté tak potvrdili, že si v poslední době na Spurs věří a poprvé v historii se jim podařilo nad tímto soupeřem zvítězit třikrát v řadě. Triumf outsidera zařídil dvěma góly Joao Gomes, ale výrazně k němu dopomohl také bídný ofenzivní výkon favorita, který v první půli ani jednou nemířil na branku. Celek ze severu Londýna se tak v průběžné tabulce propadl na páté místo, které by znamenalo neúčast v Lize mistrů, Vlci naopak vstoupili do bran elitní desítky.

Spurs o uplynulém víkendu prodloužili vítěznou domácí sérii, když doslova v posledních vteřinách zápasu s Brightonem dokonali zásluhou Brennana Johnsona obrat. Závěrečné minuty hrály výraznou roli i v listopadovém vzájemném střetnutí těchto soků. Tehdy Tottenham ještě na konci základní hrací doby vedl, pak však v nastavení zazářil gólem a asistencí Pablo Sarabia.

Tentokrát se jako první mohli prosadit Vlci, již v šesté minutě se Hee-Chan Hwang dostal k dorážce ve velmi atraktivní pozici, branku ovšem přestřelil. Ofenziva Spurs byla překvapivě neproduktivní, během první půle se domácímu týmu nepodařilo ani jedinkrát prověřit Josého Sá. Využít jejich trápení se ve 42. minutě podařilo Wolverhamptonu, když se po rohovém kopu dokázal hlavou prosadit Gomes. Ještě před odchodem do šaten mohla Kohouty potkat další tvrdá rána, hrdina posledního vzájemného utkání Španěl Sarabia však z hranice vápna svým projektilem minul levou tyč.

V kabině zřejmě Ange Postecoglou polil své svěřence živou vodou, k vyrovnání totiž potřebovali jedinou minutu. Prosadit se dokázal Dejan Kuluševski, který ranou z ostrého úhlu propálil gólmana The Wanderers. Také ve druhé půli byl velkou hrozbou pro domácí Sarabia, jeho nebezpečnou střelu do levého dolního rohu výtečně vyrazil Guglielmo Vicario. Podobně hodnotný zákrok předvedl po hodině hry v reakci na parádně utažený pokus Kuluševskiho konečky prstů Sá. Místo obratu ovšem přišla na Tottenham Hotspur Stadium vlna zklamání. Domácí defenzivě unikl rychlík Pedro Neto, který křižným pasem našel dobře postaveného Gomese a hrdina utkání ani tentokrát nezaváhal.

Tottenham tak poprvé od začátku prosince prohrál před vlastními fanoušky a dopřál třem pronásledovaným celkům možnost navýšit svůj náskok. V příštím kole přivítá 2. března Crystal Palace, na hřiště Wolves dorazí 25. února Sheffield.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele