27. kolo
02.03.2024 16:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Timo Werner (© AFP)

Slibný náskok Crystal Palace se rozplynul za dvě minuty, k obratu Spurs zavelel Werner

Fotbalisté Tottenhamu zvítězili v domácím utkání 27. kola Premier League s Crystal Palace 3:1. Kohouti měli v první půli výraznou územní převahu, z níž ale vytěžili jedinou střelu na branku. Jejich neefektivitu potrestal před hodinou hry skórující Eberechi Eze. Spurs se ovšem ke konci utkání nadechli k rychlé otočce. Na první trefu Tima Wernera v novém působišti navázal o dvě minuty později Cristian Romero. Domácí se tak přiblížili ke čtvrté pozici zajišťující Ligu mistrů na pouhé dva body.

Kohoutům byl minulý víkend kvůli finále Ligového poháru odložen duel s Chelsea, a po překvapivé porážce s Wolves tak měli dostatek času k přípravě na to, aby neprohráli třetí domácí městské derby v ročníku. Orli mezitím vstoupili do nové éry, když po konci Roye Hodgsona převzal tým Oliver Glasner a hned v prvním zápase jeho noví svěřenci nasázeli tři góly do sítě Burnley. Rakouského kouče navíc mohl těšit fakt, že do utkání s Tottenhamem byl po čtyřzápasové absenci připraven nastoupit uzdravený Eze.

Hráči Tottenhamu v úvodních minutách drželi balon na kopačkách, avšak stereotypní kombinace k ohrožení hostující branky nevedly. Kohouti tak zkusili vsadit na rychlost, což se téměř vyplatilo v 19. minutě, kdy se do samostatného úniku dostal Werner, tomu ale nedovolil skórovat hostující brankář Sam Johnstone. Další gólovou příležitost už si Spurs ani přes obrovskou územní převahu nevytvořili, a po prvním poločase tak na světelné tabuli svítil bezbrankový stav.

Ve druhém poločase o sobě dal poprvé v utkání vědět Heung-Min Son, který v 55. minutě tvrdou ranou z pokutového území orazítkoval tyč. První větší příležitost Crystal Palace přišla až před hodinou hry, kdy z přímého kopu parádně skóroval Eze a poslal Orly do vedení. Vyrovnat mohl o tři minuty později Werner, jenže na Johnstona ani podruhé v zápase nevyzrál. Srovnat skóre nedokázal ani Korejec Son, jehož střela proletěla v 75. minutě těsně vedle levé tyče branky Eagles. Chvíli nato už se ale Kohouti dočkali. Po pravé straně pronikl střídající Brennan Johnson, přesnou přihrávkou našel Wernera a německý střelec už se napotřetí nemýlil. O další dvě minuty později už domácí vedli. James Maddison našel přesným centrem Romera, který hlavičkou překonal brankáře Johnstona. Definitivně pak výhru domácích potvrdil po rychlém protiútoku Son.

Tottenham se tedy na návrat po delší pauze naladil ideálně a zvítězil. To bude chtít zopakovat i 10. března, kdy jej čeká důležitý duel v boji o Ligu mistrů na hřišti Aston Villy. Crystal Palace o den dříve přivítá Luton.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele