20. kolo
31.12.2023 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Richarlison (© AFP)

Dlouhé hledání přemožitele Bournemouthu skončilo. Jeden z hrdinů Spurs opustil duel v slzách

Fotbalisté Tottenhamu zvítězili v silvestrovském zápase 20. kola Premier League nad ve velké formě hrajícím Bournemouthem 3:1. Gólový účet otevřel už v deváté minutě Pape Matar Sarr. Talentovaný záložník však nedohrál ani první poločas, jelikož musel vinou zranění střídat, kvůli čemuž pravděpodobně neodcestuje na Pohár afrických národů, kde měl reprezentovat Senegal. Domácí pak ve druhém poločase své vedení navýšili a upevnili si pozici mezi nejlepšími pěti týmy soutěže. Nic na tom nezměnilo ani závěrečné snížení Alexe Scotta, kterého navíc v dlouhém nastavení obral o druhý zásah ofsajd.

Ange Postecoglou měl plnou hlavu starostí s postavením základní sestavy, jelikož na marodce Tottenhamu se nacházelo několik klíčových hráčů. Spurs pocítili absence ve čtvrtek, kdy padli s Brightonem 2:4. Tentokrát se jim do cesty postavil Bournemouth, který nepřestával svými výkony překvapovat. The Cherries totiž neprohráli sedmkrát po sobě, přičemž hned šest duelů dotáhli do vítězného konce.

Sestava domácích ale přece jen přivítala jednoho navrátilce a byl to právě Rodrigo Bentancur, kdo rozjel úvodní gólovou akci. V deváté minutě vystihl špatnou rozehrávku domácího brankáře a k míči se dostal Sarr, jenž přízemní ranou z hranice vápna otevřel skóre. Kohouti se nadále dostávali do šancí zejména po levé straně hřiště, ve 26. minutě upaloval na bránu Heung-Min Son, koncovku však nezvládl. Blízko ke vstřelení gólu byli i hosté, když Marcus Tavernier zakroutil přímý kop jen těsně vedle levé tyče. Tečovaný pokus Dominica Solankeho z nastavení první půle se zase otřel o břevno.

Po změně stran už musel do akce i gólman Guglielmo Vicario, když pohotově vyrazil Solankeho hlavičku. Po následné sérii neúspěšných rohových kopů Bournemouthu se vydal Son do rychlého protiútoku a skvělou průnikovou přihrávkou vybídl ke skórování Richarlisona, ten ovšem celou akci zazdil nepovedeným zakončením. Uklidňující druhá branka přišla pro Spurs v 72. minutě, kdy si opět po levé straně hřiště naběhl za obranu Son, který už tentokát nic nevymýšlel a ranou ke vzdálenější tyči rozvlnil síť. Po několika neproměněných šancích se nakonec radoval z gólu i Richarlison, když 10 minut před koncem zblízka prostřelil Neta. Za svůj výkon si zasloužili branku i hosté, a ta také přišla po pěkné kombinaci zakončené přesnou střelou po zemi z kopačky Scotta. Skotský mladík byl blízko druhé trefě v závěru nastavení, čárový rozhodčí ale okamžitě odmával ofsajd.

Tottenham tak vyzrál na rozjeté Třešně a připsal si tři body. Bournemouth bude další ligové kolo čekat až 21. ledna, kdy se střetne s Liverpoolem, Spurs vyzvou už 14. ledna Manchester United.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (1)

Přidat komentář
waynemarkrooney

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele