23. kolo
03.02.2024 18:30 CET
0 : 5
(0:4)

Reportáž

Radost hráčů Aston Villy (© AFP)

Sheffield doma potupila Aston Villa. Části fanoušků stačilo vidět úvodní půlhodinu

Fotbalisté Aston Villy porazili ve 23. kole Premier League Sheffield 5:0. Domácí přišli o naději na zisk bodů během první půlhodiny, v níž Villans našli hned čtyři úspěšné střelce. Tato kanonáda stačila mnoha frustrovaným příznivcům Blades, kteří se po trefě Youriho Tielemanse ve 30. minutě odebrali ze stadionu. Po zaváhání Spurs tak hosté poskočili na čtvrtou příčku a v neúplné tabulce se minimálně do neděle bodově dotáhli na Manchester City a Arsenal.

Aston Villa před několika dny hájila proti Newcastlu domácí ligovou neporazitelnost, Straky pro to ovšem neměly pochopení a díky dvěma gólům Fabiana Schära odjely z Birminghamu s výhrou v kapse. Sheffield zapisoval úspěchy rovněž hlavně na svém stadionu, kde získal 80 procent bodů. Pohříchu to však v jeho případě znamenalo jen osm z celkových 10, kvůli čemuž uzavíral tabulku nejvyšší soutěže.

Zápas otevřela obrovská příležitost nováčka mezi anglickou elitou. Ben Brereton si při náběhu za obranu poradil s ofsajdovou pastí a postupoval nerušeně na Emiliana Martíneze. Střelu zpoza malého vápna ale stačil argentinský gólman před brankovou čárou zkrotit. Aston Villa na tuto šanci odpověděla vedoucím gólem. Douglas Luiz vyslal přesnou průnikovou přihrávku na Ollieho Watkinse, jehož lob přes vyběhnuvšího brankáře doklepl do prázdné sítě John McGinn. Chvíli nato už Watkins další Brazilcovou nabídkou nepohrdl, když pohotovou ranou poslal Villans do dvoubrankového vedení. Anglický reprezentant pro hosty vydařenou pasáž hry vyšperkoval přesným pasem na Leona Baileyho, který po zasekávačce a křižné ráně do šibenice zvýšil na rozdíl třídy. Hrůzostrašný poločas Sheffieldu ještě podtrhl čtvrtým zásahem Tielemans.

Prakticky ihned po výměně stran kapitulovala defenziva Žiletek popáté. Domácí po sérii soubojů jen odevzdali míč Watkinsovi, jehož nadýchaný centr uklidil z voleje do sítě Álex Moreno. Po této brance bylo zřejmé, že se svěřenci Unaie Emeryho za gólovým rekordem příliš neženou. Zápas dohrávali v klidu s míčem na kopačkách, aniž by Sheffield pouštěli do jakýchkoliv příležitostí. Sami mohli přidat další zásah v 72. minutě po projektilu, který na zadní tyč vypálil Moussa Diaby. Tentokrát byl však Wesley Foderingham připravený. Hráči v červenobílých dresech se nakonec nedočkali ani čestného úspěchu, jelikož gól Viniho Souzy neplatil kvůli ofsajdu.

Pokles formy Villans se tak na Bramall Lane nepotvrdil a celek z Birminghamu získal všechny body. V příštím kole přivítá 11. února Manchester United, Sheffield se o den dříve představí v Lutonu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele