17. kolo
15.12.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Dejan Kulusevski (© AFP)

Výhru Spurs řídil Kulusevski. Navrátilec Johnson se v Nottinghamu dočkal drsného přivítání

Tottenham si v 17. kole Premier League odvezl tři body z Nottinghamu, který porazil 2:0. Skóre duelu otevřel v nastavení první půle hlavičkující Richarlison, který těžil z perfektního centru Dejana Kulusevskiho. Švédský ofenzivní záložník se navíc po změně stran sám prosadil, a výraznou měrou tak přispěl ke druhé výhře Kohoutů v řadě, na níž nic nezměnilo ani vyloučení jeho spoluhráče ze 70. minuty. Vítězství hostů si však příliš neužil odchovanec Forest Brennan Johnson, jenž londýnský klub posílil letos v létě a kvůli nepříjemné srážce hlavou musel střídat už po půlhodině.

Fotbalisté Tottenhamu v minulém kole přerušili výpadek formy, když po pěti ztrátách v řadě dokázali na vlastní půdě porazit Newcastle 4:1. Výborný zápas odehrál především Heung-Min Son, jenž si kromě proměněné penalty připsal i dvě asistence. Tentokrát na Spurs čekal Nottingham, na jehož lavičce stále zůstával Steve Cooper, pod kterým se ovšem trenérská židle pořádně houpala. The Tricky Trees totiž nedokázali zvítězit pětkrát za sebou, přičemž hned čtyřikrát padli.

Špatného rozpoložení domácích už ve třetí minutě mohl využít Son. Toho vyslal do šance perfektní průnikovou přihrávkou Kulusevski, Korejec však z úhlu Matta Turnera nepřekonal. Londýňané měli po většinu první půle výraznou převahu, jenže další střeleckou příležitost si vytvořili až ve 23. minutě. Přízemní pokus Johnsona mířil přesně ke vzdálenější tyči, 29letý gólman ovšem konečky prstů nebezpečí zažehnal. Postupem času se sice do hry více dostali i domácí, v závěru poločasu ale využil milimetrový Kulusevskiho centr hlavičkující Richarlison, který poslal Spurs do vedení.

Cooperovi svěřenci vlétli do druhé dějství ve vysokém tempu. Jen krátce po změně stran zakončoval úplně osamocený zevnitř šestnáctky Willy Boly, jenže prokázal, že nepatří mezi vyhlášené kanonýry a vysoko přestřelil. Následně dokonce červenobílí skutečně dostali míč za záda Guglielma Vicaria, nicméně trefa Anthonyho Elangy nemohla platit vinou ofsajdu. V 65. minutě však snahy domácího celku podkopal Turner, jehož nepřesné rozehrávky se zmocnil Kulusevski a z úhlu Američana propálil. Situaci The Lilywhites následně zkomplikoval po nesmyslném zákroku vyloučený Yves Bissouma, ale The Garibaldi početní výhodu využít i kvůli několika vydařeným zákrokům Vicaria nedokázali.

Tottenham tak navázal na poslední vítězství a prodloužil krizi domácích. Oba celky sehrají další ligový zápas 23. prosince. Spurs změří síly s Evertonem, Nottingham doma vyzve Bournemouth.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele