18. kolo
23.12.2023 16:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Dominic Solanke (© AFP)

Santovy svátky v Nottinghamu klidné nebudou. Darovanou přesilovku plně využil Solanke

Nottingham s novým manažerem Nunem Espíritem Santem podlehl v 18. kole Premier League Bournemouthu 2:3. Průběh utkání značně ovlivnila situace ze 23. minuty, kdy domácí stoper Willy Boly obdržel navzdory zdánlivě čistému vypíchnutí míče druhou žlutou kartu. Hráči Forestu se přesto dokázali na začátku druhého dějství prosadit jako první, početní nevýhoda se ovšem nakonec projevila a odpor soupeře zlomil hattrickem Dominic Solanke.

Dalo by se říct, že bývalý zaměstnavatel trenéra domácích Espírita Santa, londýnský Tottenham, přihrál svému někdejšímu neúspěšnému kouči jeho další angažmá na Ostrovech. Právě po porážce od Spurs totiž vedení Nottinghamu odvolalo Steva Coopera a nahradilo jej již zmíněným portugalským lodivodem. Jeho první úkol spočíval v zastavení rozkvětu Třešní, které ovládly čtyři z posledních pěti ligových klání, a především ve snaze vymanit své svěřence ze sestupového pásma.

V úvodu se parádním náběhem blýskl Chris Wood, jenž po dobré kličce ovšem zakončil pouze do míst, kde byl připraven Neto. Pozadu nechtěl zůstat ani odchovanec Chelsea Solanke, který z otočky ale těsně minul bránu Forestu. Příliš dlouho na hřišti nevydržel Boly, poněvadž ve 23. minutě obdržel velmi kontroverzní druhou žlutou kartu a zamířil do sprch.

Rozhodčí si neudobřil domácí fanoušky ani o chvíli později, kdy neodpískal ruku hostujícího Adama Smithe, která zaváněla minimálně přímým kopem. Cherries si dle očekávání do konce prvního dějství přichystali několik zajímavých šancí, avšak do kabin šli hráči za nerozhodného stavu.

Hned na začátku druhého dějství ale využil pomalé výstavby v podání Bornemouthu Wood, jenž našel mezeru mezi obránci a také Anthonyho Elangu, který poslal oslabenou Santovu družinu do vedení. To jí ovšem dlouho nevydrželo, jelikož Matta Turnera hlavičkou přeloboval vytáhlý Solanke.

Svěřenci Andoniho Iraoly dokonali obrat ještě před hodinou hry poté, co v souboji jeden na jednoho s brankářem ve skluzu zakončoval znovu Solanke. I přes značnou únavu se však Nottingham dočkal vyrovnání, když své centimetry při standardce prodal Wood. V nastaveném čase nicméně znovu udeřil Solanke, a zajistil tak Cherries cenné tři body.

Forest tedy v premiéře pod novým koučem nepookřáli a připsali si šestou porážku ze sedmi posledních duelů. Jejich příštím soupeřem bude 26. prosince Newcastle, zatímco Bournemouth v tentýž den přivítá Fulham.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele