20. kolo
30.12.2023 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rodri (© AFP)

Manchester City se prodírá zpět na výsluní. Zraněného Haalanda zastoupil rozjetý Álvarez

Manchester City zvítězil ve 20. kole Premier League na svém hřišti nad Sheffieldem 2:0, a po třech domácích remízách v řadě tak dokázal na Etihad Stadium konečně naplno bodovat. Vítězství klubového mistra světa okořenil Julián Álvarez, jenž šestou trefou v letošním ročníku oslavil svůj jubilejní 50. start v nejvyšší anglické soutěži. Citizens se tedy druhou výhrou v řadě přiblížili prvnímu místu v tabulce. Naopak nováčkovi soutěže se proti týmu z Manchesteru dlouhodobě nedaří a kalendářní rok zakončí na poslední příčce.

Úřadující mistr odjel na mistrovství světa klubů s pro něj nevídanou bilancí jediné výhry z posledních šesti ligových duelů. Dominantní úspěch ze Saúdské Arábie úřadujícího mistra probudil a na stadionu Evertonu zvítězil, byť musel ve druhé půli otáčet skóre. Sheffield naopak prožil další z řady zklamání, když na svém hřišti odevzdal všechny body jinému nováčkovi z Lutonu. Výsledek byl o to bolestivější, že k němu vedly hned dva vlastní góly.

Favorit se hned od úvodního hvizdu ujal míče a trpělivě hledal skulinu v obranných řadách hostí. Tu našel ve 14. minutě Rodri, před kterým se otevřel volný prostor až k hranici pokutového území, odkud vypálil milimetrově přesně ke vzdálenější tyči. O chvíli později si na skvěle načasovanou kolmici z kopačky Phila Fodena naběhl Bernardo Silva, nicméně jeho pokusu vystavil stopku reflexivním zákrokem Wes Foderingham. Na druhé straně se v ojedinělé šanci zjevil William Osula, jeho křižnou ránu však dokázal zavčas zablokovat Manuel Akanji.

Po změně stran si za defenzivní řadu hostí naběhl aktivní Foden, ale Foderingham dokázal anglického univerzála skvělým výběhem vytlačit ze střelecké pozice. V 61. minutě odvedl geniální práci střídající talent Oscar Bobb, jenž uvolnil v pokutovém území Fodena, ten křižným pasem našel nabíhajícího Álvareze a argentinský reprezentant už nemusel nad ničím přemýšlet a pohodlně dopravil míč na místo určení. O chvíli později Álvarez vystihl odkop Foderinghama a od druhého zápisu do střelecké listiny jej dělilo jen pár centimetrů.

Sheffield tak ze stadionu nejúspěšnějšího anglického celku posledních let odjel bez bodů. V příštím kole přivítá 21. ledna West Ham, Manchester City již 13. ledna vyzve Newcastle.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0 a KONECNE CISTE KONTO!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele