11. kolo
04.11.2023 16:00 CET
6 : 1
(3:0)

Reportáž

Jérémy Doku (© AFP)

Haaland nechal střeleckou formu v doku. Při debaklu Bournemouthu úřadoval belgický klenot

Manchester City potvrdil v utkání 11. kola Premier League roli favorita, když na svém hřišti porazil Bournemouth jednoznačně 6:1. Citizens rozhodli již v první půli, kdy se v průběhu sedmi minut třikrát prosadili. Hned v pěti trefách týmu z Manchesteru měl prsty Jérémy Doku, jenž k úvodnímu přesnému zásahu posléze přidal i čtyři přihrávky, čímž vyrovnal rekord v počtu asistencí v jednom utkání. Domácí celek si tak proti The Cherries připsal již 14. vítězství v řadě a posunul se v rozehraném kole na první místo tabulky.

Citizens se nacházeli ve skvělém rozpoložení, jelikož v minulém kole s přehledem porazili v manchesterském derby United 3:0. Na plné obrátky jel stroj jménem Erling Haaland, jenž během posledních tří soutěžních klání nasázel pět branek. Norský ostrostřelec si tak znovu začal dláždit cestičku ke Zlatému míči, který mu letos sebral Lionel Messi. Formu bleděmodrých přijel okusit Bournemouth, jenž naopak dobré výkony nepředváděl, což potvrzovala jen jedna výhra od startu ročníku.

Domácí celek dle očekávání od úvodu diktoval tempo hry. Již v páté minutě se vstříc svojí další trefě probíjel Haaland, na centr ze strany ale těsně nedosáhl. Ve 22. minutě si již norský kanonýr pro nadýchaný centr Juliána Álvareze vyšplhal, hlavičkou ale orazítkoval pouze tyč. Hráči Bournemouthu se na polovinu soupeře prakticky nedostávali, krátce před půlhodinou čelili dalekonosné ráně Bernardo Silvy, která jen o kousek minula zadní tyč. Tlaku The Sky Blues odolávali hosté do 30. minuty, kdy tým z Manchesteru poslal do vedení Doku. Již o tři minuty později disponovali Citizens dvougólovým náskokem, když se utaženou střelou na zadní tyč prosadil Silva. Ještě do konce poločasu lovil Ionut Radu míč ze sítě potřetí, jelikož jej po ráně Dokua překonal tečující Manuel Akanji.

Krátce po návratu na hrací plochu se do střelecké listiny mohli zapsat také hosté, trefa Dominica Solankeho však kvůli ofsajdu platit nemohla. Nedlouho před hodinou hry pálil po pohotovém sklepnutí Akanjiho Mateo Kovačič, prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil. Znovu se tak skóre měnilo v 64. minutě, kdy se po další přesné přihrávce Dokua prosadil střelou doprostřed branky Phil Foden. Tým z Manchesteru i přes vysoký náskok kontroloval tempo zápasu a Třešně do hry nepouštěl. V 74. minutě se přesto hosté z ojedinělé příležitosti dočkali čestné trefy, když Edersona překonal Luis Sinisterra. O 10 minut později si však vzalo slovo opět City, když Radua překonal pohledným lobem Silva. V závěru pak skóre do konečné podoby upravil přesnou hlavičkou Nathan Aké.

Manchester City tak doma nezaváhal a získal další tři body. V následujícím ligovém kole jej 12. listopadu čeká bitva s Chelsea, Bournemouth změří o den dříve síly s Newcastlem.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele