4. kolo
03.09.2023 15:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Maďarská posila si připravila gólové koření. Liverpool obstál i bez opor v zadních řadách

Fotbalisté Liverpoolu zvítězili ve čtvrtém kole Premier League před vlastním publikem nad Aston Villou 3:0. O úvodní branku se postaral již ve třetí minutě Dominik Szoboszlai, který si otevřel střelecký účet v červeném dresu nádhernou ranou na zadní tyč, díky čemuž se zároveň stal teprve čtvrtým Maďarem, který se v jedné z nejprestižnějších soutěží světa dokázal střelecky prosadit. Gól letní posily z Lipska pomohl výrazně uklidnit i obranné řady domácích, v nichž scházel nejen zraněný Ibrahima Konaté, ale i vykartovaný Virgil van Dijk.

Reds měli doposud v nové sezoně štěstí v neštěstí. V předešlých dvou zápasech totiž museli bojovat s brzkým vyloučením, nakonec ale dokázali z obou duelů odejít vítězně. V minulém kole proti Newcastlu za to mohli děkovat Darwinu Núňezovi, jenž si dvěma góly vysloužil první letošní start v základní sestavě. Svěřenci Unaie Emeryho mezi sebe bez problému přivítali elitní posily a odměnou jim byly čtyři jasné výhry v řadě včetně úspěchu v posledním předkole Konferenční ligy.

Na Anfieldu ale Emery nikdy nezvítězil a o natažení této nelichotivé bilance napověděl už ve třetí minutě Szoboszlai. Techniku maďarského záložníka už před příchodem na Britské ostrovy předcházela vynikající pověst a tu bývalý hráč Lipska prokázal krásným volejem z hranice vápna přímo k pravé tyči. Ještě hůře bylo pro Villans ve 21. minutě, kdy Núňez opřel míč do tyče, od níž se odrazil do Mattyho Cashe a ten neměl šanci odvrátit vlastní gól. Reds byli při chuti, o tři branky mohli vést po hlavičce Joëla Matipa, zkušený Kamerunec ale zcela nebráněný zamířil mimo.

Zatímco v první půli se celek z Birminghamu zmohl jen na nebezpečné zakončení kapitána Johna McGinna směřující těsně nad břevno, okamžitě po změně stran měl ideální příležitost snížit. Smolař z předchozího průběhu duelu Cash ale důraznou hlavičkou z bezprostřední blízkosti nepřekonal skvělého Alissona. Na druhé straně naopak v 55. minutě přesně mířil Mohamed Salah, jemuž balon před prázdnou bránu prodloužil Núňez. Jihoameričan tím opět poděkoval za sporadickou šanci v základní sestavě Jürgenu Kloppovi, jenž na lavičce Reds odtrénoval 300. ligový zápas. Ten v poklidném tempu dospěl k závěru, a jindy emotivní Němec tak pošetřil svou nervovou soustavu na jinou příležitost.

Liverpoolský favorit se tedy vítězné série soupeře nezalekl a suverénně získal všechny body. V příštím kole se 16. září představí na hřišti Wolves, Aston Villa tentýž den vyzve Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (2)

Přidat komentář
VTID94

1:2

Reagovat
danielfc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele