8. kolo
07.10.2023 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Oslavující Abdoulaye Doucouré (© AFP)

Bournemouth ostrouhal i s Evertonem. Karamelky si osladily první domácí výhru třemi góly

Fotbalisté Evertonu pohodlně zvítězili v osmém kole Premier League na vlastní půdě nad Bournemouthem 3:0. Hostům se lepila smůla na paty již od začátku utkání, poněvadž první gól přišel po podklouznutí Ilji Zabarného. Následně nešťastnou srážku dvou jejich hráčů potrestal Jack Harrison, jenž se podepsal pod další brankou asistencí. Bournemouth tak po debaklu od Gunners dostal naděleno i od družiny z Liverpoolu a stále čeká na první tři body v letošním ročníku. Naopak Karamelky poprvé od startu sezony doma triumfovaly.

Když Toffees před dvěma týdny proti Brentfordu konečně vyhráli, mohli někteří jejich fanoušci propadnout pocitu, že se vše v dobré obrací. Jenže hned poté Everton padl doma s outsiderem z Lutonu, a od sestupových pozic jej tak dělilo jen lepší skóre. Ještě hůře na tom byli hosté, kteří navzdory předsezonním prognózám za sedm kol nevyhráli a i přes zvučná jména v ofenzivě jim patřil nejhorší ligový útok.

Cherries nezačali utkání vůbec dobře, když hned v úvodu smolně podklouzl Zabarnyj, čehož následně náležitě využil James Garner, jehož ránu musel Neto lovit ze sítě. Brazilský brankář o chvíli později odvrátil obrovskou šanci, kterou vyslal Abdoulaye Doucouré. Bournemouth měl celou první půli problém se dostat pořádně do hry a Jordan Pickford tak zůstal mezi třemi tyčemi téměř bez práce. Naopak Everton byl při chuti a v závěru poločasu proměnil další hrubku defenzivy hostí v gól Harrison. Anglický křídelník se k míči totiž dostal po kuriózní srážce brankáře s jedním z obránců.

Odchovanec Manchesteru City o sobě dal vědět i po změně stran, a to když jeho zblokovanou střelu dorazil z blízkosti do sítě ve formě hrající Doucouré. První nebezpečí ze strany družiny Andoniho Iraoly přišlo až v 77. minutě. Pickford vytáhl fantastický zákrok proti skvěle mířené přízemní ráně Dominica Solankeho. Jinak byl Everton dominantní a kromě této šance hostům nedovolil téměř nic. Těm nepomohl na hřišti ani agilní Luis Sinisterra, jenž nejvíce zářil v dresu Feyenoordu, se kterým se dostal až do finále Konferenční ligy.

Everton předvedl před vlastním publikem chvályhodný výkon a připsal si první domácí body v ročníku. V dalším kole jej čeká 21. října pikantní bitva na stadionu Liverpoolu, Bournemouth tentýž den přivítá Wolves.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele