18. kolo
21.12.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Mateta v souboji s Van Heckem (© AFP)

Brighton si zajel do Selhurst Parku pro tradiční výsledek. Domácí depresi Orlů prodloužil Welbeck

Fotbalisté Crystal Palace, kteří už od začátku září čekají na výhru na vlastním stadionu, hráli v 18. kole Premier League s Brightonem nerozhodně 1:1. V nastaveném čase prvního dějství přiblížil svůj tým k ukončení nelichotivé série nechytatelně hlavičkující Jordan Ayew, který teprve jako šestý hráč Eagles dosáhl na metu 20 gólů v nejvyšší anglické soutěži. Po změně stran ale stejným způsobem vyrovnal Danny Welbeck, a již pátý vzájemný zápas těchto soupeřů v Selhurst Parku v řadě tak skončil totožným výsledkem.

Oba týmy se v předchozím kole střetly s papírově největšími předsezonními favority na titul a lépe z tohoto srovnání překvapivě vyšlo Crystal Palace. Orli se sice nevyhnuli šestému utkání v řadě bez vítězství, zároveň však na půdě Manchesteru City heroicky dohnali dvougólovou ztrátu a získali bod, na čemž se podílel proměněnou penaltou z 95. minuty Michael Olise. Brighton se představil na hřišti Arsenalu, Kanonýři ho ovšem jednoznačně přehráli a po zásluze svěřence Roberta De Zerbiho zdolali.

První nebezpečnou příležitost měl na začátku 19. minuty hostující Simon Adingra, jeho pokus z úhlu nicméně pohotově zneškodnil Dean Henderson. Postupem času se více do útočných akcí hrnuli hráči Crystal Palace, což vedlo po půlhodině hry k obrovské příležitosti Chrise Richardse. Střelu amerického záložníka z bezprostřední blízkosti ale obětavým skluzem zblokoval Jan Paul van Hecke. K dorážce se poté ještě probojoval Jean-Philippe Mateta, obrana Brightonu však i jeho projektil odvrátila. Nakonec se ovšem Orli přece jen v první půli gólu dočkali. Těsně před odchodem do šaten udělal velkou chybu v rozehrávce brankář Bart Verbruggen. Míč se následné dostal k Olisemu, jenž milimetrově přesným centrem našel ve vápně Ayewa, který přesnou hlavičkou otevřel skóre zápasu.

Racci vlétli do druhého dějství mnohem aktivněji a téměř nepouštěli domácí k balonu. Po hodině hry měl velkou příležitost na srovnání mladičký Jack Hinshelwood, z první ale branku soupeře z poměrně velké blízkosti přestřelil. Eagles i přesto, že drželi míč na svých kopačkách mnohem méně, dokázali hrozit z protiútoků. Jeden takový zakončoval v 78. minutě střídající Eberechi Eze, střelu gólových parametrů ovšem opět fantasticky zblokoval van Hecke. Albion nakonec územní převahu přetavil ve vyrovnání, o které se postaral v 82. minutě hlavičkou do pravé šibenice Welbeck. V úplném závěru mohl být anglický útočník hrdinou hostů, balon se mu však po špatném vyražení Hendersona odrazil od hlavy jen vedle pravé tyče.

Už čtvrté z posledních pěti vzájemných střetnutí tak skončilo remízou. Brighton v příštím kole přivítá 28. prosince Tottenham, Crystal Palace bude hrát o den dříve na hřišti Chelsea.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele