23. kolo
03.02.2024 16:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Brightonu (© AFP)

Poločasový uragán Brightonu dal zapomenout na ostudný výkon z Lutonu

Brighton hodil za hlavu výbuch ze hřiště jednoho z nováčků soutěže a ve 23. kole Premier League porazil Crystal Palace 4:1. Pod jasné vítězství se střelecky podepsali i hráči z defenzivních řad, když nejprve rychle otevřel skóre stoper Lewis Dunk a po další půlhodině zvyšoval Jack Hinshelwood, který nastupuje jako pravý křídelní bek. Racci se navíc bleskově po zásahu svého odchovance prosadili ještě jednou a pohodlné poločasové vedení o tři branky bez problémů dotáhli do vítězného konce.

Brighton zažil v předešlém kole nevídaný kolaps, když schytal na hřišti Lutonu čtyři góly. Spravit si reputaci chtěl tým z pobřežního města proti Crystal Palace, jež si z jeho stadionu v posledních čtyřech případech odvezlo hned třikrát alespoň bod. Londýňané si v minulém klání poradili s posledním Sheffieldem, který gólem a dvěma asistencemi odrovnal Michael Olise.

Domácí již ve druhé minutě proměnili úvodní rohový kop ve vedoucí trefu. Na centr Pascala Grosse si nejvýše naskočil Dunk a balon nasměroval neomylně za hostujícího gólmana Deana Hendersona. Šanci na zvýšení náskoku měl po 20 minutách Facundo Buonanotte, který si ve vápně našel centrovaný míč a hlavou zakončil nebezpečně doprostřed brány. Henderson byl však tentokrát připravený a změnu skóre nepřipustil.

Brighton v zápase dominoval, což nejlépe prokázal ve 33. a 34. minutě, kdy bleskově přidal další dva góly. Nejprve se přesným hlavičkovým zakončením prosadil Hinshelwood, třetí zásah pak přidal po další Grossově asistenci Buonanotte.

Druhá půle odstartovala ve velmi vlažném tempu, jelikož svěřenci Roberta de Zerbiho díky vypracovanému náskoku neměli příliš důvodů k podnikání většího množství útočných výpadů. Racci i přes nižší aktivitu na soupeřově polovině hru převážně kontrolovali a fotbalisté Crystal Palace se dlouho nedostávali do nadějných příležitostí. To se změnilo v 71. minutě, kdy se po centru Joachima Andersena prosadil přesně umístěnou hlavičkou Jean-Philippe Mateta. Kompletní podobu výsledku dal v závěru čtvrtým gólem domácích João Pedro.

Brighton zvítězil a připsal si do tabulky tři body. Další zápas jej čeká 10. února s Tottenhamem, Crystal Palace o dva dny později vyzve Chelsea.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele