1. kolo
13.08.2023 15:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

James Maddison (© twitter.com/Spurs_PT)

Kaneovo střelecké žezlo přebrali obránci. Londýnská přetahovaná skončila bez vítěze

Fotbalisté Brentfordu vyzvali v prvním kole Premier League na svém hřišti Tottenham, z čehož pro fanoušky vzešla pohledná remíza 2:2. Gólové hody prvního dějství nastartoval v 11. minutě obránce Spurs Cristian Romero, na nějž před odchodem do kabin navázal kolega z defenzivy Emerson Royal. Mezitím ale dvakrát stihla udeřit útočná esa Včel, aktéři atraktivního londýnského duelu, v němž se Spurs poprvé představili bez hvězdného Harryho Kanea, si tak body rozdělili.

Ve spojitosti s Tottenhamem se během léta hovořilo především o možném odchodu nejlepšího střelce v klubové historii Kanea. Sám anglický kanonýr o svém úmyslu odejít informoval a těsně před startem nejvyšší anglické soutěže zamířil do Bayernu za 100 milionů eur. Tento fakt mohl potěšit Brentford, jenž přivítal Kohouty v prvním kole. Ve prospěch domácích také hrála vzájemná bilance ze tří posledních utkání, během nichž Včely ani jednou neprohrály.

Spurs se chtěli pod vedením nového manažera Ange Postecogloua prezentovat atraktivnějším herním projevem než v loňské sezoně. Skvěle se hned v 11. minutě hostujícím fanouškům uvedla posila z Leicesteru James Maddison, který prudkým centrem našel v šestnáctce hlavu Romera a argentinský stoper poslal hosty do vedení. Brentford dostal možnost k vyrovnání ve 27. minutě z pokutového kopu, který bezpečně proměnil Bryan Mbeumo. Jeho parťák z útoku Yoane Wissa nechtěl zůstat pozadu a po pohledné kombinaci o 10 minut později díky tečované střele otočil vývoj zápasu. Gólové hody na Brentford Community Stadium pokračovaly i v dlouhém nastavení první půle. Zatímco za domácí skórovali útočníci, hosté se mohli spolehnout na pomoc obránců. Zpoza vápna totiž po další přihrávce Maddisona napřáhl Emerson Royal a přízemní ranou k levé tyči rozvlnil síť.

Včely hrozily z brejků i po změně stran a do vedení je mohl znovu poslat Mikkel Damsgaard, ale odražený míč nasměroval přímo do rukavic Guglielma Vicaria. Na druhé straně zahrozil zase novopečený kapitán Spurs Heung-Min Son, toho však pravou nohou vychytal Mark Flekken. Územní převaha Kohoutů k mnoha šancím nevedla, a po čtyřech gólech před přestávkou se tak diváci branky ve druhé půli nedočkali.

Tottenham tak nevyzrál na Brentford počtvrté v řadě a připsal si pouze bod. V příštím utkání 19. srpna přivítá Manchester United, Včely se ve stejný den představí na hřišti Fulhamu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele