21. kolo
20.01.2024 13:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Arsenalu (© AFP)

Přesné hlavičky Gabriela přispěly Arsenalu k demolici Crystal Palace

Arsenal porazil ve 21. kole Premier League Crystal Palace jednoznačně 5:0, a po více než měsíci tak oslavil zisk tří bodů. Klíčem k úspěchu domácích byly rohové kopy a dvě gólové hlavičky Gabriela. Na první z nich neměl brankář Dean Henderson nárok, druhou si pak za záda smolně srazil sám. Brazilský bek, jenž tak měl lví podíl na obou prvopoločasových brankách, pomohl Kanonýrům k přerušení nepříznivé série, během níž severolondýnský celek čtyřikrát v řadě nezvítězil.

Po značném propadu formy se Arsenal už nutně potřeboval chytit. Z uplynulých sedmi soutěžních duelů totiž vyhrál jediný, přičemž poslední porážka s Liverpoolem znamenala vyřazení z FA Cupu. Jako ideální kandidát na zlepšení výkonů se jevilo právě Crystal Palace, které v minulém kole přerušilo osmizápasové čekání na výhru. Kanonýři si navíc s Eagles poradili v posledních třech vzájemných kláních.

Svěřenci Mikela Artety se prosadili již v 11. minutě, kdy centr z rohového kopu v podání Declana Rice přetavil ve vedoucí trefu stoper Gabriel. Další zajímavá příležitost se pro domácí naskytla rovněž po rozehrávce od praporku. Tentokrát se míč odrazil od zad hostujícího Jeffersona Lermy, gólman Henderson však výborně zasáhnul a další změnu skóre nepřipustil. Crystal Palace se k první nebezpečnější střele dostalo až po půlhodině hry, kdy špatnou rozehrávku Davida Rayi zachytil na hranici velkého vápna Lerma. S přízemním projektilem letícím na bližší tyč si španělský brankář zkušeně poradil. Arsenal udeřil prakticky hned nato, když si po další hlavičce Gabriela srazil míč do vlastní sítě gólman Henderson.

Třetí branku přidali Kanonýři v 59. minutě, kdy rychlý brejk bravurně sehráli Gabriel Jesus s Leandrem Trossardem. Druhý jmenovaný na hranici ofsajdu převzal balon, elegantní fintou se zbavil obránce a razantním projektilem překonal bezmocného Hendersona. Čestný úspěch mohl z přímého volného kopu zařídit Eberechi Eze, který přes zeď poslal pokus směřující pod břevno. Brankář Raya nicméně vytáhl důležitý zákrok a svůj tým podržel. V úplném závěru zápasu se ještě dvakrát prosadil Gabriel Martinelli, a zpečetil tak dominantní výkon Arsenalu.

Kanonýři se tedy znovu dočkali vítězství a mohou doufat ve vzestup formy, který otestují 30. 1. proti Nottinghamu, Crystal Palace ve stejný den vyzve Sheffield.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (1)

Přidat komentář
pesky passer-by

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele