10. kolo
28.10.2023 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Bournemouthu (© AFP)

Bournemouth konečně okusil chuť vítězství. Burnley nepomohl ani zásah svátečního střelce

Bournemouth po sérii tří proher v řadě zabral a v 10. kole Premier League na domácí půdě porazil Burnley 2:1. Do utkání vstoupili lépe hosté, v jejichž dresu se vůbec poprvé během sedmi sezon prosadil obránce Charlie Taylor. Cherries však ještě do konce úvodního dějství srovnali. Po změně stran pak byli střelecky aktivnější, což vyústilo v rozhodující trefu Philipa Billinga, který dovedl svůj tým k premiérové výhře v letošním ročníku.

Sobotní duel na jižním pobřeží Anglie v hrabství Dorset svedlo k souboji dva trápící se celky. Bournemouth nastupoval do zápasu se sérií tří porážek, přičemž od startu sezony dokázal posbírat pouze tři body, což jej řadilo na předposlední místo v tabulce. Hostující Burnley ale prožívalo podobnou bídu, jelikož se nacházelo nad svým soupeřem o pouhý jeden bod. Oba týmy navíc trápily ofenzivy, které byly s šesti a sedmi vstřelenými góly nejhorší v celé soutěži.

Utkání začalo v rychlém tempu. Hra se přelévala ze strany na stranu, hráči obou celků chtěli co nejrychleji skórovat. První větší šanci měl v deváté minutě Marcus Tavernier, jenž vyslal z přímého kopu ránu na bližší tyč. Jeho pokus ovšem dokázal vyrazit James Trafford.

Do vedení se Burnley dostalo v 11. minutě, kdy se střelou zpoza vápna prosadil Taylor, který poslal míč do levého dolního rohu. Domácím se povedlo srovnat ve 22. minutě. Antoine Semenyo se po krásné individuální akci protáhl do pokutového území a nasměroval balon do pravého spodního koutu branky.

Druhý poločas byl velmi chudý na nebezpečné příležitosti. Aktivnějším celkem byl Bournemouth, jenž skoro celou druhou půli nedovolil Clarets vystřelit na branku. Svou převahu dokázali Cherries přetavit v gól v 76. minutě, kdy si Billing po úspěšném napadání na polovině soupeře všiml vyběhnutého Trafforda, kterého chytrým lobem z velké dálky překonal. Ani poté se však hostům nedařilo projít přes pevnou obranu svěřenců Vincenta Kompanyho, a připsali si tak čtvrtou porážku v řadě.

Mizerné výsledky tak nakonec ukončili domácí Cherries, kteří získali tři body. Oba celky bude další ligový zápas čekat 4. listopadu. Bournemouth změří síly s Manchesterem City, Burnley poté svede souboj s Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele