14. kolo
03.12.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Bournemouthu (© AFP)

Bournemouth zatopil favoritovi sympatickým výkonem. Villans uchránil od porážky Watkins

Bournemouth dokázal ve 14. kole Premier League zaskočit Aston Villu, se kterou uhrál na vlastním hřišti remízu 2:2. Na trefu Antoineho Semenya z 10. minuty hosté zvládli odpovědět rychle. Gól Dominica Solankeho z úvodu druhé půle však dlouho vypadal jako vítězný, než v 90. minutě hlavičkou vyrovnal Ollie Watkins. The Cherries tak potvrdili, že se jim na domácí půdě poměrně daří, jelikož tam neprohráli již třetí ligové klání v řadě. Naopak tým z Birminghamu odmítl nabídku na alespoň dočasný posun do top trojky.

Vynikající výkony dostaly svěřence Unaie Emeryho až na hranici nejlepší čtyřky, kam se dokázali probojovat díky nečekanému vítězství na hřišti Tottenhamu. Celek z Birminghamu navíc neotálel ani v Konferenční lize a po pěti zápasech si zajistil postup do jarní fáze z prvního místa. To vše chtěl potvrdit také na jižním pobřeží, kde na něj ale čekal složitější soupeř, než se na první pohled mohlo zdát. The Cherries totiž ovládli tři z posledních čtyř duelů.

Tentokrát však mohli brzy prohrávat. Douglas Luiz tvrdě vypálil zpoza šestnáctky, brankář Neto ovšem míč pokryl. O chvíli později přišla radost na druhé straně. Po zpackané rozehrávce jednoho z obránců vyslal Ryan Christie do šance Semenya, jenž přízemní ránou rozvlnil síť. Ve 20. minutě si parádně navedl míč ze strany na střed hřiště Leon Bailey, který skvělým projektilem na zadní tyč srovnal.

Poté se opět ukázal Semenyo, jenž z úhlu zkoušel štěstí, avšak míč vyrazil konečky prstů na roh gólman Emiliano Martínez. S blížícím se závěrem první půle ještě domácí zvýšili aktivitu, z níž rezultoval pokus Solankeho, jehož střelu po zemi zneškodnil Martínez.

Po změně stran Miloš Kerkez přihrál Solankemu, který se s míčem v pokutovém území ideálně otočil a projektilem do protipohybu gólmana poslal svůj tým do vedení. V 64. minutě přihrál Marcus Tavernier za defenzivní val Solankemu, jenž v těsné blízkosti brankáře mohl přidat třetí gól Bournemouthu, nicméně Martínez fantasticky zakročil.

Poté si ale vypracovali velkou šanci Villans. Jhon Durán se odhodlal ke střele z hranice šestnáctky, která po teči jednoho z obránců skončila až na tyči. Před koncem utkání hosté soupeře uzamkli u pokutového území, za což byli odměněni v 90. minutě. Moussa Diaby našel centrem ze strany přesně hlavičku Watkinse, jenž nekompromisně srovnal.

Bournemouth tedy překvapivě přibrzdil rozjeté Villans a dál pracuje na zajištění záchrany. Jeho dalším soupeřem bude 6. prosince Crystal Palace, tým z Birminghamu ve stejný den vyzve Manchester City.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele