8. kolo
17.09.2022 18:30 CET
6 : 2
(2:2)

Reportáž

Hung-min Son (© AFP)

Tottenham rozstřílel Leicester 6:2. Hattrickem se na něm podílel Son

V divokou přestřelku se proměnilo utkání osmého kola Premier League mezi Tottenhamem a Leicesterem. Po první půli bylo skóre 2:2, když se trefili Harry Kane a Eric Dier a na druhé straně Youri Tielemans a James Maddison. Po přestávce však rozhodli Rodrigo Bentancur a třemi zásahy Son Hung-min, díky čemuž Spurs vyhráli 6:2.

Hned začátek zápasu nastínil, že se diváci rozhodně nudit nebudou. Davinson Sánchez ve čtvrté minutě skluzem fauloval na hraně pokutového území Jamese Justina a hlavní sudí jeho zákrok posoudil jako penaltový. Penalty se ujal Youri Tielemans, jenže Hugo Lloris jeho pokus vyrazil. Francouzský gólman však z brankové čáry vyrazil o chvíli dříve a pokutový kop se tak musel opakovat. A to už se záložník Foxes nemýlil, míč nekompromisně poslal k tyči.

Vedení však Leicesteru vydrželo pouhé dvě minuty. Při rohovém kopu si rozehrávající Dejan Kulusevski narazil s Ivanem Perišićem a poté poslal centr na zadní tyč, kde se dokázal přes Timothy Castagneho prosadit Harry Kane a hlavou míč poslal do sítě.

Obrat domácí dokonali v jednadvacáté minutě a znovu to bylo po rohovém kopu. Ten tentokrát zahrával Ivan Perišić a balon posadil na hlavu Erica Diera, jehož hlavička mířila přesně do vzdáleného horního rohu. Gólman Ward na balon nedosáhl. Netrvalo dlouho a míč po rohovém kopu Spurs skončil znovu v bráně, tentokrát však branka domácích neplatila. Brankář Ward se ocitl v souboji s naskakujícím Davinsonem Sánchezem a balón propadl za jeho záda. Hlavní rozhodčí situaci posoudil jako útočný faul, což potvrdil i VAR.

Leicester ještě před přestávkou stihl vyrovnat. Na pravé straně se dostal po přenesení k balonu Timothy Castagne, který si poradil s Ryanem Sessegnonem a poté poslal do pokutového území zpětnou přihrávku, na kterou si naběhl Maddison a obtížnou střelou zakončil míč ke vzdálenější tyčce. To však nebylo před pauzou vše. Po centru Perišiće hlavičkoval Sánchez, jehož zakončení Ward vytáhl na tyčku. V nastaveném čase pálil jen do Llorise Maddison.

Domácí vlétli do druhého poločasu jako uragán a ve 47. minutě se hned znovu ujali vedení. Evans při rozehrávce hledal Ndidiho, kterého však obral dotírající Rodrigo Bentancur. Ten poté nabral směr hostující branka a zpoza vápna zamířil po zemi přesně k tyči. Po hodině hry mohl hlavou vyrovnat Patson Daka, ale jeho pokus neuvěřitelně vyrazil Lloris.

V 73. minutě začalo galapředstavení Sona. Bentacur na polovině hřiště obral o balon Justina a vyslal dopředu korejského rychlíka, který si před pokutovým územím navedl kolem Faese míč na střelu a krásnou technickou ránou vymetl vzdálenější horní růžek Wardovy brány. Druhý gól Son přidal o jedenáct minut později. Harry Kane převzal ve středu hřiště balon a po jeho krátkém vedení našel svého spoluhráče z útoku, který podobným technickým pokusem vymetl opačný horní roh. Pro výborně chytajícího Warda až krutý vývoj zápasu.

To však ještě nebylo z dílny Sona vše. V 87. minutě totiž převzal přihrávku od Pierre-Emila Højbjerga a z levé strany postupoval bez odporu soupeřových obránců na Warda. Toho poté dokázal prostřelit, pomezní rozhodčí však zvedl praporek nahoru a pískal se ofsajd. Ten však po následné kontrole odvolal VAR a Son po třinácti minutách dokonal hattrick.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak teraz snáď už Conte siahne po nejakej zmene!

Lloris - Romero, Dier, Davies - Spence, Højbjerg, Bissouma, Perišić - Kulusevski, Kane, Richarlison

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele