18. kolo
01.01.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Emiliano Buendia (© AFP)

Aston Villa zaskočila Tottenham

Tottenham v prvním utkání Premier League v novém roce překvapivě prohrál s Aston Villou 0-2. Domácí tým si za celý zápas vypracoval minimum šancí a hosté v druhém poločase dokázali dvakrát skórovat. Nejdříve se v 50. minutě prosadil Buendia a v 73. minutě vítězství Villains pojistil přesnou střelou doprostřed brány Douglas Luiz. Spurs ztratili body již v druhém utkání po sobě a zůstávají na pátém místě, Aston Villa je dvanáctá.

Do první vážnější šance se dostal domácí Doherty, který se 12. minutě uvedl pěknou samostatnou akcí až do malého vápna, ale jeho následný pokus zblokoval jeden z obránců soupeře. Na další gólovou příležitost museli diváci čekat až do 40. minuty, kdy si na centr ze strany naskočil Kane, balón už směřoval do brány, ovšem jeden z obránců výborně zasáhl a střelu na poslední chvíli zblokoval. Na konci prvního poločasu se ještě připomněl Son, jehož nebezpečný pokus z přímého volného kopu pokryl pozorný Olsen a nepřipustil tak změnu skóre.

Po přestávce udeřili do té doby neviditelní hosté. V 50. minutě poslal pěknou přihrávku před bránu Watkins, míč se dostal k volnému Buendiovi, který se nerozpakoval a balón uklidil k levé tyči. Domácí fotbalisté se v dalších minutách snažili gólově odpovědět, nicméně jejich úsilí k žádné slibné šanci nevedlo.

Bezkrevný výkon Tottenhamu hosté potrestali i podruhé. V 73. minutě zužitkoval povedený centr Douglas Luiz a přesným zakončením doprostřed brány zvýšil na 2-0. Villains už dvoubrankové vedení udrželi do konce zápasu a v 18. kole Premier League překvapivě, ale zcela zaslouženě zvítězili na hřišti Tottenhamu.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí 0. Jestli domácí vyhrají-jejich boj.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
bazal67

Ostudný výkon p. Conte.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele