31. kolo
15.04.2023 16:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Dominic Solanke (© AFP)

Spurs v infarktovém závěru selhali a poprvé od ledna doma padli. Za Cherries zářil Solanke

Fotbalisté Tottenhamu ve 31. kole Premier League překvapivě padli s Bournemouthem na vlastní půdě 2:3. Hosté i díky gólu a asistenci Dominicka Solankeho dlouho vedli. Domácí sice v 88. minutě vyrovnali, rozhodující direkt jim ale připravil v páté minutě nastavení Dango Ouattara, jemuž opět nahrával hrdina zápasu a zároveň bývalý útočník Liverpoolu. Spurs tak nepotvrdili skvělou formu v ligových střetnutích hraných před vlastním publikem a po pěti tříbodových kláních ve svém londýnském chrámu padli.

Bournemouth o uplynulém víkendu ovládl "šestibodový" duel s Leicesterem, když se o jediný gól zápasu postaral Philip Billing. Dánský reprezentant svým sedmým zásahem v sezoně vytáhl Třešně na 15. příčku tabulky, jenže boj o záchranu skýtal obrovské drama do posledních zápasů. Podobně napínavou podívanou slibovala tahanice o příčky zajišťující místenku v dalším ročníku Ligy mistrů, jejíž součástí byl také Tottenham, který v předešlém kole kontroverzně porazil konkurenta z Brightonu.

S výjimkou prvních pěti minut se v úvodu míč častěji vyskytoval na kopačkách domácích fotbalistů. Spurs svoji územní převahu přetavili ve vedoucí trefu ve 14. minutě, kdy se po přihrávce Ivana Perišiče prosadil přízemní střelou k pravé tyči Son Heung-Min. O pouhé dvě minuty později byl blízko vyrovnání Ryan Christie, střela hostujícího záložníka však zamířila pouze nad. Ve 21. minutě zakončoval rychlý protiútok Kohoutů Son, jehož projektil skončil pouze na břevně Netovy branky. Fotbalisté Bournemouthu mířili mezi tři tyče poprvé až ve 29. minutě, kdy dalekonosný pokus Jeffersona Lerma vytáhl pozorný Hugo Lloris na rohový kop. Po jedné z chyb v obraně Spurs se ve 38. minutě ocitl míč u Matiase Viny, který elegantním lobem přes ležícího Llorise zařídil překvapivý poločasový výsledek 1:1.

Na povedený závěr úvodní půle navázali svěřenci trenéra Scotta Parkera i po změně stran. V 51. minutě dostal Třešně do vedení Solanke, který se prosadil pohotovou střelou k pravé tyči Llorisovy branky. Tým ze severu Londýna následně vrhl všechny své síly do útoku, čtvrtý celek minulé sezony herně dominoval, vyložené brankové příležitosti si však dlouho nevytvářel. Krátce po hodině hry se v nadějné pozici v pokutovém území Třešní ocitl Perišič, který bez přípravy zamířil pouze vysoko nad. V 87. minutě se diváci na Tottenham Hotspur Stadium již radovali z vyrovnání, trefa střídajícího Richarlisona nebyla ale kvůli ofsajdu uznána. Pár vteřin nato se již Spurs dočkali, vyrovnání zařídil umístěnou střelou k levé tyči Arnaut Danjuma. Richarlison v nastavení mířil pouze těsně vedle, a tak tři body Třešním vystřelil o několik desítek vteřin později Ouattara.

Tottenham tak šokující porážkou s outsiderem ztratil důležité body v boji o Ligu mistrů. V příštím kole se 23. dubna představí na hřišti konkurenčního Newcastlu, Bournemouth tentýž den přivítá West Ham.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele