5. kolo
18.09.2021 16:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Sadio Mané (© AFP)

Liverpool si hravě poradil s Crystal Palace

Vítězstvím domácího týmu 3:0 skončil zápas pátého kola Premier League mezi Liverpoolem a Crystal Palace. O branky se podělili Sadio Mané, Mohamed Salah a Naby Keita.

Hned na úvod měla velké nepříjemnosti domácí obrana. Gallagher vracel Tsimikasem odkopnutý míč zpátky do ohně k Zahovi. Alisson si moc nerozuměl se spoluhráči a s obtížemi vyrazil míč do tyče.

Tsimikasovi se v sedmnácté minutě nabídl Mané, který kvalitně odcentroval na zadní tyč. Henderson tam o sobě dal vědět ranou z voleje, kterou zkušený Španěl v brance Crystal Palace vyrazil.

Bylo až neuvěřitelné, co v 39. minutě spálil Jota. Po rychlém ťukesu mezi Maném a Salahem a centru zprava hlavičkoval Alcantara na střed brány. Guaita vyrazil balon na portugalského útočníka a ten z bezprostřední blízkosti zakončil nad břevno.

V závěru první půle už však Reds svůj vytrvalý tlak zúročili ve vedoucí gól. Adresátem Tsimikasova rohu byl volný Salah, jehož hlavičku Guaita vytěsnil skokem k levé tyči. Vyražený míč si ale našel Sadio Mané a zblízka nenapodobil pár minut staré selhání spoluhráče Joty.

Keita v 68. minutě napřáhl zhruba z třiadvaceti metrů. Guaita nečekaně svižný projektil jenom vyrazil, ovšem z úhlu dorážející Salah ho trefil do hrudníku.

I druhou branky vstřelili domácí z rohového kopu. Za centrem se dral van Dijk, jenž si překážel s Maném. Paradoxně to bylo pro celou akci výhodné, míč se odrazil k zadní tyči a tam z pohotové dorážky zvýšil na 2:0 Mohamed Salah.

Definitivní potvrzení tříbodového zisku Liverpool učinil minutu před koncem. Jonesův sražený pokus skončil dalším rohem. Salahův centr Guaita vyboxoval do míst, odkud levačkou předvedl famózní volej Naby Keita a Guaita už plachtil vzduchem zbytečně.

Liverpoolští se díky vítězství posunuli na prozatímní první místo, Crystal Palace je čtrnácté.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
LokoLFC

3:0

Reagovat
Sm0ker

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Shuriken_YNWA

4:1

Reagovat
Moje maličkost

2:0

Reagovat
Zajda

1:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele